Ihana Ihana Kahvila

Ei tulisi ehkä ensimmäisenä mieleen perustaa kahvilaa keskelle rakennustyömaata, melkein sinne missä pippuri kasvaa. Mutta siellä se on, ihana Ihana Kahvila, pieneen merikonttiin rakennettu suloinen hengähdyspaikka. Toki, kun lukee nettisivulta kahvilan historiasta (Ihana Kahvila aloitti toimintansa keskellä peltoja Hämeenlinnan liepeillä), ei enää ihmettele tätä kummallista paikkaa aivan Kalasataman syrjimmässä nurkassa.

ihana5

ihana6

ihana2

Merikontista saa suolaista ja makeaa, erilaisia juomia ja jäätelöä. Lapset voivat leikkiä betonirenkaisiin tehdyissä hiekkalaatikoissa ja aikuiset nauttia upeista maisemista. Lähistöllä on lisäksi mm. 800 metriä pitkä graffitiaita, Dodo ry:n kaupunkikasvimaa, koripallokenttä, ympäristötaidetta, pop-up toimintaa, kävely-rantareitti ja skeittispotteja.

ihana8

ihana7

ihana3

ihana9

Kalasatamaa rakennetaan kovaa vauhtia ja joidenkin vuosien kuluttua työmaa alkaa lähestyä Ihana Kahvilaa, jolloin sen on siirryttävä muualla. Epäilen kyllä vahvasti, etteikö kahvila jatkaisi toimintaansa, koska kyllähän nyt Kalasatamassakin täytyy päästä kahville. Kannattaa silti käydä tsekkaamassa paikka ennen kuin toiminta kenties loppuu, kahvila on tänä kesänä avoinna vielä elokuun loppuun asti. Ihanan Facebook-sivuilta saa ajankohtaisimman tiedon mm. aukioloajoista, kahvila kun ei ole avoinna rankkasateella.

ihana1

ihana4

ihana10

Suosittelen kahvilaan pyöräilemistä, ainakin kuumimpina päivinä. Sen verran pitkä matka oli, että meinasi melkein iskeä epätoivo, kun kahvilaa ei ruvennut näkymään. Kahvilaan vievä kävely-rantareitti on kyllä selkeästi merkitty, mutta kahvilan löydyttyä totesimme, että lyhyempääkin reittiä olisi perille päästy. No, miljöö on sen verran urbaani, että siitä kannattaa kyllä nauttia. Ja mikäpä sen parempi palkinto kuin kylmä juoma hikisen pyöräilyn jälkeen.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: