Soiva kaupunki

Soiva kaupunki on Helsingin Juhlaviikkojen ja Helsingin Sanomien järjestämä tapahtumien sarja, joka tuo musiikin eri puolille kaupunkia.

soiva

Olimme kuuntelemassa perjantaina Kauppatorilla Juhlaviikkojen avajaisfanfaaria. Christof Schlägerin rakentamat 60 sumusireeniä soittivat hienon puolentunnin musiikkiteoksen. Myös jäänmurtaja Urho oli paikalla ja töräytti ihan tunnistettavan melodian vastauksena kaupunkitorville. Eikä siinä vielä kaikki. Kuusi kuumailmapalloa järjestivät taivaskonsertin ja myös ne vastasivat kaupunkitorvien kutsuun. Oli kyllä aika hieno ”konsertti”.

Soiva kaupunki -sarjaan kuuluu myös Soitinpuisto, Iltasoitto ja Lepopäivä. Soitinpuisto on ranskalaisen Pierre Sauvageot’n suunnittelema kaupunkitaideteos, joka on avoinna Eiranrannassa torstain 22.8. ja sunnuntain 25.8. välisenä aikana. Soitinpuisto koostuu erilaisista tuulessa ujeltavista ja kilkattavista soittimista, jotka on pystytetty kävelyreitin varrelle. Musiikillinen elämys on joka kerta ainutlaatuinen, riippuen säästä. Soitinpuistoon voi tuoda myös oman, ilmaisissa työpajoissa tehdyn soittimen. Soitinpuiston avajaiset ovat Taiteiden yönä.

Iltasoittoja voi kuulla kaupungin eri torneista aina kello 21. Säveltäjä Timo Forsström on säveltänyt torville ”Tornien soitto” -nimisen kappaleen, jota pääsevät soittamaan mm. Kaartin soittokuntalaiset ja Helsingin poliisisoittokunta. Juhlahymnin jälkeen kuullaan musiikkia kunkin tornin historiaan tai symboliseen merkitykseen liittyen. Tiistaina 20.8. on Suuri iltasoitto, jolloin soitto soi kymmenestä tornista samaan aikaan. Jos ei pääse paikalle, kappaleen voi kuunnella Juhlaviikkojen sivuilta.

Sarjan viimeinen osa on Lepopäivä, joka järjestetään Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Sali täyttyy liki sadasta patjasta, joiden päällä voi nauttia barokkimusiikista. Musiikin kuuntelu makuuasennossa oli barokin aikaan suosittua, mm. Aurinkokuninkaan hovissa. Mukaan voi ottaa omat tyynyt ja pehmolelut.

Kaikki sarjan tapahtumat ovat ilmaisia, joten nyt vain nauttimaan musiikista!

soiva2

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: