Punainen mekko

red6

Melkein tasan kaksi vuotta sitten fiilistelin, että olisi mahtavaa päästä kokemaan Reddress. Ja arvatkaapa olinko ihan jee, kun törmäsin Helsingin juhlaviikkojen sivuilla tähän upeaan punaiseen mekkoon.

red1

Reddress on elämyksellinen, punainen installaatio. Se on samalla mekko, esiintymistila ja katsomo. Läpimitaltaan 20-metriseen mekkoon on käytetty yli 550 metriä tanskalaisen Kvadratin Divina-villakangasta. Esiintyjä kiipeää mekon sisään, ja sen useista tasoista koostuva helma upottaa 238 katsojaa taskuihinsa.

red2

Eilen pujahdin punaisen mekon pehmeään taskuun ja kuuntelin, kuinka Samuli Kosmisen lyömäsoittimet, Jukka Perkon saksofoni, Jarmo Saaren kitara ja Pekka Kuusiston viulu saivat aikaan mitä erikoisimpia ääniä ja melodioita. He veivät yleisön Unelaan. Alunperin illan esityksessä piti olla mukana Yona, mutta hänen esiintymisensä oli peruuntunut sairastumisen vuoksi. Siksi punaiseen mekkoon pukeutuikin viulunsa kanssa koko Reddress-esityssarjan suunnitellut Pekka Kuusisto.

red4

Lämpimässä taskussa, hämärässä Pannuhallissa, oli erityisen hyvä tunnelma. Musiikki oli loistavaa. Minulla oli omaa aikaa. Suljin silmäni ja vain kuuntelin.

red5

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: