Weecos Market Postitalolla

weecos1

Viime lauantaina oli vaikka mitä tapahtumia. Siivouspäivän kirppareita katsottiin lähinnä vierestä, mutta Weecos Marketista olin päättänyt hankkia pikkutyypille syyshatun, kun huomasin näytteilleasettajalistalla Punaisen Norsun. Olin valmistautunut ostamaan farkkukankaisen lätsän, mutta päädyinkin mustaan, jossa oli valkoisia raitoja. Oli kuulemma tullut juuri edellisenä päivänä ompelijan käsistä. Taas yhden Punaisen Norsun onnellinen omistaja. Siis pikkutyyppi :)

Weecos on sosiaalinen kauppapaikka verkossa, joka yhdistää kestävämmästä elämäntavasta kiinnostuneita ihmisiä ja yrityksiä. Postitalolla järjestetty Weecos Market oli samalla Weecosin virallinen lanseeraustapahtuma, ja siellä olikin esillä monien Weecosissa mukana olevien yrittäjien vaatteita, asusteita, kodin tarvikkeita, laukkuja, kenkiä, koruja ja kosmetiikkaa. Tutustuin moneen uuteen merkkiin ja löysinkin pari mielenkiintoista tuotetta, jotka tällä kertaa kuitenkin jäivät vielä ostamatta. Kun olin päättänyt ostaa vain sen lätsän.

weecos4

Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki on suunniteltu pienen Melli-tytön kunniaksi. Melli syntyi keskosena ja hänen äitinsä olisi halunnut pukea pienelle vauvalle pehmeitä ja helposti puettavia vaatteita, mutta niitä oli vaikea löytää. Niinpä äiti asiantuntijoiden avustuksella kehitti ekologisen ja kotimaisen lastenvaatemerkin. Vaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen. Vaatteet sopivat herkälle iholle, sillä ylimääräisiä saumoja on karsittu ja tuotemerkkietiketti sekä kokolappu löytyvät vaatteen ulkopuolelta. Lisäksi vaatteiden puuvilla on laadukasta ja kestävää GOTS-sertifioitua 100 % luomupuuvillaa. Eikä tietenkään haittaa, että vaatteet ovat kauniita.

Pienten keskosvauvojen vaatteet on suunniteltu erityisesti sairaalaoloihin sopiviksi: ne on helppo avata ja riisua sekä ovat vauvalle miellyttäviä käyttää muun muassa kanyyleiden ja saturaatiomittareiden kanssa. Keskosvauvojen vaatteet on valmistettu ilman sivusaumoja, jotta ne eivät painaisi haurasta ja herkkää ihoa. Keskovauvojen kokojen lisäksi vaatteita löytyy aina 128 cm asti.

weecos11

weecos5

THINK TODAY on ylöjärveläinen kestävän kehityksen arvoilla toimiva yritys, joka luo uusia innovatiivisia sisustus-, käyttö- ja design-tuotteita sisustus- ja rakennusalan hukkamateriaalista; tapetista, kankaasta, muovimatosta, laminaatista ja keraamisista laatoista. Ihastuin erityisesti keraamisista laatoista tehtyihin pannunalusiin, joita voi käyttää myös jäähdyttiminä. Varsinkin tuo TEA sopisi meille täydellisesti. Ja olisihan tuollainen lasinaluspalapelikin ihan kiva. Jälleenmyyjälistalla näytti olevan ainakin Stockmann, joten pitää ehkä käydä hankkimassa tuo TEA. THINK TODAYn voi tavata tulevilla Habitare -messuilla.

weecos6

weecos7

Lempiväri on Elli Hukan suunnittelema korusarja. Korut on tehty käytöstä pois jääneistä värikynistä, joiden pinnalla on vedenkestävä lakka. Värikynistä, how cool is that! Olisi niin pitänyt ostaa tuollaiset nappikorvakorut. No, koruja voi onneksi ostaa Astu butiikkiin -verkkokaupasta.

weecos8

weecos9

weecos10

Weecosissa on mukana myös mm. sisustustuotteita ja piensäilytysratkaisuja valmistava PisamaDesign, luomupuuvillainen lastenvaatemallisto muru sekä ekologisista raaka-aineista saippuoita valmistava Aamumaa. Saippuoiden pinnalla on jonkin nisäkkään tai linnun  jälki. Mainio idea.

Kaikki Weecosissa mukana olevat yritykset löytyvät Weecos.comista ja kaikkien tuotteita voi sieltä myös ostaa. Osalla näyttäisi olevan vielä rajallinen määrä myytäviä tuotteita, mutta eiköhän määrä kasva, kun verkkokauppa pääsee kunnolla liikkeelle.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: