Lapsuuteni lampi

lampi1

Siellä se on. Keskellä metsää. Pitkän soratien varrella. Kapean polun päässä. Nyt jo parhaat vuotensa nähneenä.

lampi5

lampi6

Siellä pesimme mattoja. Katsoimme laiturilta pelottavaan, mustaan veteen. Uskalsimme kastaa varpaat sileän pinnan läpi. Jalat näyttivät ruskeilta. Uimme, tunsimme syvän veden kylmyyden. Kelluimme, pinnalla oli lämmintä. Istuimme laiturilla, söimme leipiä. Olimme lapsia, viattomia, sisaruksia.

lampi2

lampi9

lampi10

Yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin lapsuuteni lampi näyttää ja tuntuu edelleen hieman pelottavalta, mutta kauniilta. Hieman yksinäiseltä. Siellä on paljon muistoja. Sinne olen palannut vuosien varrella aina silloin tällöin. Sydämessä tuntuu hyvälle, hieman itkettää. En tiedä, mikä minua sinne vetää.

lampi8

lampi7

lampi4

lampi12

Enää ei mattoja pestä, tynnyrit ovat ruosteessa. Laiturilla kasvaa ruohoa. Laiturin kupeessa on kuitenkin rappuset. Ehkä joku pieni lapsi laskeutuu niitä pitkin lampeen. Ehkä hänkin miettii, onko lampi pohjaton.

lampi14

lampi3

lampi13

Tulen taas. Lupaan sen.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: