2500 euron sisustushaaste

Sisustusblogeissa kiertänyt 2500 euron sisustushaaste sai minut miettimään oman kodin sisustusta. Luen paljon sisustusblogeja, ja välillä tuntuu, että blogistit tekevät jatkuvasti uusia hankintoja. Ja nimenomaan designhankintoja. Kyllähän minäkin tietysti haluaisin vaikka mitä kivaa ja kallista kotiini. Vai haluaisinko?

Surffailin vähän netissä ja mietin mitä haluaisin, jos minulla oikeasti olisi muutama tonni ylimääräistä. Mutta en oikein keksinyt mitään järkevää. Paitsi sen mustan lattian ja vaatehuoneen. Joten minun 2500 euroani menisivät lattian hiontaan ja vahaukseen sekä jo suunnitteluvaiheessa olevan pienen vaatehuoneen tekemiseen. Ja no, jos rahaa jäisi, oikeastaan ainoa huonekalu, jonka haluaisin, on Lundian Soihtu, valkoisena.

Meillä on paljon Ikeaa. Koska Ikea on edullinen. Ja ainakin meille hankitut kalusteet ovat oikein kivannäköisiä. Mikään ei tietysti poista sitä tosiasiaa, että designtuotteet kestävät pitkään tai ainakin niiden pitäisi kestää. Ikean lastulevykaapistot eivät välttämättä kestä, vaikka itselläni niistä ei mitään huonoa sanottavaa olekaan. Mutta Ikea ei nyt tietenkään ole sillä tavalla erikoislaatuista, koska siihen on keskimäärin kaikilla varaa.

Kun tarkemmin katsoo ympärilleen, muistaa, että kyllähän meiltäkin löytyy joitakin ”designtuotteita”. Ei ehkä sellaisessa mittakaavassa kuin jollakin muulla, mutta on tässä vuosien varrella näköjään joitain järkihankintojakin tullut tehtyä.

Keittiössä Alvar Aallon suunnittelema 80A -ruokapöytä ja 69-tuolit mustalla nahkaistuimella (nämä tosin äidiltä ”lainassa”).

de1

Ruokapöydän päällä Secto 4200.

de3

Olohuoneessa Ilmari Lappalaisen suunnittelema Pulkka.

de6

Olohuoneen katossa Normann Copenhagenin Norm 69.

de2

Olohuoneessa Formverkin sohva, en nyt millään muista nimeä.

de7

Pikkutyypin huoneessa Tord Boontjen Midsummer light -valaisin

de11

Olohuoneessa Weberin piano, eräänlainen designtuote sekin.

de5

Pianon päällä Eero Aarnion Tuplakupla.

de4

Artekin Kantoja meiltä löytyy kaksi, maalattu musta ja lakattu luonnonvärinen.

de8

Ja tietenkin meidän omat designkissat, venäjänsiniset Nemo ja Nelli.

de9

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: