Vauvakassikeräys 2013

vauvakassi2

Kuukausi sitten mietin ”Nyt ne sitten lähtee” -postauksessa pikkutyypin pieniä vaatteita kirppikselle hinnoitellessani, että haluaisin lahjoittaa äitiyspakkauksen vaatteet jonnekin. Muutama viikko sitten löysin sattumalta Vaaka ry:n sivut ja sieltä Vauvakassikeräyksen vuosimallia 2013.

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry:n vauvakassikeräys on kaikille avoin keräys, jossa kootaan hyväkuntoisista käytetyistä ja/tai uusista vaatteista sekä tarvikkeista pienoiskokoinen äitiyspakkaus. Keräyksen kassit lahjoitetaan vähävaraisille vauvaperheille Sortavalan alueelle Venäjän Karjalassa ja Viron Rakvereen. Keräyksen tavoitteena on kerätä 800 vauvakassia. Eilen heidän Facebook-sivuillaan luki, että tähän mennessä on tullut 250 kassia. Keräys jatkuu lokakuun ajan, joten nyt kaikki mukaan lahjoittamaan tarpeettomat vaatteet hyvään tarkoitukseen.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla joko kokonaisen kassin TAI vauvan toppapuvun. Lahjoitettavien vaatteiden ja tavaroiden tulee olla uudenveroisia: hyväkuntoisia, ehdottomasti ehjiä ja puhtaita.

Minä sain kerättyä suurimman osan kassin sisällöstä äitiyspakkauksen vaatteista. Kypäräpipon ostin, koska sitä ei enää löytynyt mistään. Lisäksi ostin pyyhkeen, koska pyyhkeen on hyvä olla käyttämätön. Olin laittamassa ensileluksi tuota kuvassa näkyvää sairaalakassista löytynyttä mehiläistä, mutta pongasin Sokoksen alelaarista viidellä eurolla pehmeän ensikirjan, joten lisäsin myös sen kassiin. Lisäksi laitoin kassiin ruokalapun, vielä pakkauksessaan olevan purulelun sekä paketin PureLania. Huomenna vien kassini Helsingin vauvakassikerääjälle.

vauvakassi

Vauvakassin sisältö:
Vaatteiden koko 50 – 74 cm

– kangaskassi, johon sisältö pakataan
– toppapuku (esim. äitiyspakkauksen toppahaalari)
– lämmin, nauhallinen hattu ja aluskypärälakki (ei pipo)
– toppatöppöset tai villasukat ja toppatumput tai lapaset
– äitiyspakkauksen vanu-, fleece- tai villapuku
– 7 sisävaatekertaa (50 – 74 cm, mieluiten pitkähihaisia)
– kahdet sukat
– puolipotkuhousut tai sukkahousut
– vauvan ensilelu
– vauvan aluslakana
– pyyhe (käsipyyhkeen ja kylpypyyhkeen välinen koko)

Tarkemmat tiedot Vaaka ry:n sivuilta.

Ja keäryksen Facebook-sivuilla voi seurata tilannetta ja kysyä, jos joku askarruttaa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: