Junarataongelmia

Voi Brio, minkä teit!

rata_2

Silloin, kun olin pieni, joskus miljoona vuotta sitten, Brion junaradan junilla oli vahvat pyörät, jotka tasaisesti veivät erivärisiä junavaunuja ympäri pyöreää rataa. Kiskot pysyivät kasassa ja pystyin melkein kuulemaan tsuku-tsuku -äänen.

rata_1

Ostimme viime viikolla pikkutyypille hänen elämänsä ensimmäisen junaradan, sellaisen kasiradan, jossa on ihan oikea mäkikin. Pikkutyyppi tykkää leikkiä Kampin Polarn O. Pyretin junaradalla (sillä, mikä on siinä myymälän keskellä, jotta äidit näkevät lapsensa, kun itse tekevät rauhassa ostoksia), joten ajattelin, että nyt on aika ostaa rata myös meille kotiin. Vaikka niissä lukeekin se 3+. Kyllä pikkutyyppi ainakin osaa radalla leikkiä, vaikka ehkä ihan aina se juna ei pysy kiskoilla.

rata_5

Mutta ehkä se johtuukin siitä, että mielestäni junaradan laatu on huonontunut sitten viimeisen 30+ vuoden. Ennen junien pyörät olivat puisia tai ainakin ne olivat leveämpiä. Nyt ne ovat niin kapeat, että eihän ne voi millään pysyä kiskoilla.

rata_4

Pyörien lisäksi haluan valittaa kiskoista, jotka eivät pysy kunnolla kiinni toisissaan. Ennen vanhaa niitä sai oikein kunnolla tunkea toisiinsa kiinni, nyt niiden väliin jää monta milliä väliä. Ja sitten leikitään teipin kanssa, jotta rata ei hajoaisi samantien kun siihen koskee.

rata_6

Oi voi, ja tuo silta! Ennen se oli kokonaan puuta, sellainen hieno vanhanaikainen. Mikä tuo muovinen härpäke oikein on?

rata_3

Brion sivuilla näyttäisi kyllä joillakin junilla olevan leveämmät renkaat eikä tuota Figure 8 Mountain Settiä edes löydy heidän sivuiltaan. Onko siis niin, että kapeat pyörät ovat jotain uutta mallia? Ei voi tietää, mutta pienoinen pettymys rata kuitenkin oli.

rata_7

Yllä oleva kuva on testausvaiheesta. Rata oli pakko pitää pyöreänä, koska kiskot eivät pysyneet kasassa, kun ne laittoi menemään sillan päältä. Nyt rata on jo siirretty pikkutyypin huoneeseen. Sielläkin se on teipattuna pöytään. Ainakin pysyy paikoillaan.

6 kommenttia

 1. Kyllä se IKEAn junarata on vaan kurkoin kaikista ;) Ei voi mitään… Todennut vähän kökköseksi tuon Brion avoimella päiväkodilla. Noi liitäntäosatkin hajoilee kun ovat puuta… Nykyään kun kaikki tehdään niin huonosti…

  1. Mä en edes tiennyt, että Ikeasta saa junaratoja! Piti vähän surffailla, ja siinähän on kanssa vaikka mitä osia. Tiedätkö, käykö ne noihin Brion osiin? Täytyy ehkä piipahtaa Ikeassa, koska ei tota Brioa kyllä voi aina teipillä pitää kiinni :)

   1. Kyllä ne ainakin jollain tasolla menee kiinni toisiinsa, siis Briot ja Ikeat. Junarata on ihan huippu, liitinosat on muovia joten jos menee rikki ei pala mene hukkaan, vaan siitä tulee vaan erilainen pala :)

   2. Hyvä tietää. Pitää käydä Ikeassa katsomassa. Mies oli tosin vähän skeptinen, mutta ei toi Briokaan siltä kehuja saanut :)

 2. Olen huomannut ihan saman monissakin jutuissa! Kaikista parhaat ja laadukkaimmat lelut ovat ne omat vanhat… Itse olen tuonut vanhoja lelujani kotikotoani tänne meille kummityttöjen leikittäviksi. Nykyajan Barbitkin ovat jotenkin onnettomia, onneksi on noita vanhoja :) Ja My Little Ponyja! Legoja pitäisi vielä tuoda. Itse toivoin aina tuollaista junarataa pienenä, mutta en saanut kun olivat niin kovin kalliita. Nyt ne ovatkin sitten nykyajan aarteita.

  1. No niinpä! Harmi, että ei nuorempana ole ollut järkeä sen vertaa, että olisi säilönyt omat lelut jonnekin aarrearkkuun. Nyt niitä tarvittaisiin. Pikkutyypin miehen puolen isovanhemmilla ilmeisesti on joitain vanhoja dubloja ja legoja, ehkä sieltä löytyisi tota junarataakin. Mun mielestä Dublotkaan ei enää ole samanlaisia kuin ennen, nyt on tosi hempeitä värejä eikä niitä hauskoja hahmojakaan taida enää löytyä.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: