Kalapuikot

kala_5

Kaksplussan 8 numeron sivu 67 on ollut meillä kovassa käytössä. Ensin kokeilin porkkanaskonsseja, joista tuli herkullisia. Nyt kokeilimme kotitekoisten kalapuikkojen ohjetta. Onhan niissä vähän isompi homma kuin ostaa vain pakastekalapuikkoja ja paistaa pannulla, mutta kyllähän omatekoiset ovat aina parempia. Meillä mies onneksi tekee nämä vähän ”paremmat” (lue: vaikeammat) ruoat. Minä keskityn sitten niihin makaronilaatikkoihin ja pinaattilettuihin.

kala_3

Kala kiinnostaa kovasti myös kissojamme, Nemo norkoilee yleensä aivan paistinpannun vierellä. Ehkä joskus joku kiva ihminen saattaa antaa pienen palan raakaa kalaa. Rasvaista kalaa, kuten lohta, ja ihmisille tarkoitettua tonnikalaa kissoille ei saisi antaa, koska ne voivat runsaasti käytettyinä aiheuttaa keltarasvataudin. Järvikaloja taas ei saa antaa raakana niiden tiaminaasipitoisuuden ja loisvaaran vuoksi. Meidän kissojen herkkua onkin keitetty seiti.

kala_4

Kalapuikoista tuli maukkaita. Suolan kanssa kannattaa olla kahdella tavalla tarkka: pikkutyypin takia suolaa hieman rajoitetaan, mutta toisaalta kala ei oikein maistu miltään, jos siihen ei laita kunnolla suolaa.

Remouladekastiketta emme tällä kertaa tehneet, syömme monesti kalan kanssa vain kermaviili-pippuri-tilli -sekoitusta, mutta tässä kuitenkin Kaksplussan ohje.

Remouladekastike

2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 tl sinappia
1 rkl sipulisilppua
1 silputtu maustekurkku
1/2 raastettua porkkanaa
persiljasilppua
suolaa, mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: