Lahja itselleni

Pari vuotta siitä olen jo haaveillut. Viime vuonna päätin, että kun palaan töihin, vihdoinkin haaveeni toteutan. Hieman jännittää, ihan jo se, että tulenko sokeaksi. Mutta koko ikäni silmälaseja käyttäneenä ja sopivia piilolinssejä etsineenä totesin, että nyt on sen aika. Hajataittoa on niin paljon, että piilolinssit eivät näköä kunnolla paranna ja ilman silmälaseja metrin päässä oleva lapseni on kuin Photoshopin Blur-toiminnon läpikäynyt. Kaiken kruunaa päänsärky, joka ilmenee joka kerta, kun piilolinssit ovat olleet silmissä kuusi tuntia pidempään.

Olen siis menossa silmäleikkaukseen. Kuukauden päästä voin heittää hyvästit silmälaseille ja piilolinsseille. Moni tuttuni on leikkauksessa käynyt ja kokemukset ovat olleet vain positiivisia, joten enköhän minäkin siitä hengissä selviä.

Olkoon se lahja itselleni, ehkä seuraavan viiden vuoden lahja, eihän se mitään ilmaista ole. Mutta onhan siinä kyseessä kuitenkin näkö, joten eiköhän se hinta ole ihan sen väärti.

Onko kukaan teistä käynyt silmäleikkauksessa?

6 kommenttia

  1. Mua kiinnostaisi kanssa leikkaus, miinusta on seiskan luokkaa ja hajataitto sen kun vaan lisääntyy jatkuvasti. Ystäväni kävi korjaamassa miinus kakkosen näkönsä aivan täydelliseksi moisella operaatiolla, mutta skeptikkona ajattelen että mulla se ei kuitenkaan toimisi. Pitääkö näön olla pysynyt pitkään samana ennen kuin voi harkita leikkausta?

    1. Mun mielestä sillä ei ole mitään merkitystä. Ne tekee kuitenkin sen esitarkastuksen ennen leikkausta, jolloin selviää, onko leikkaus mahdollinen. Mulla on niin paljon hajataittoa, että lääkäri kuulemma jättää toiseen silmään vähän miinusta, mutta sen ei pitäisi haitata näköä.

  2. Työkaveri kävi leikkauksessa, Tallinnassa, viisi vuotta sitten. Siitä lähtien elämä on ollut kuulemma paljon mukavampaa, ilman mitään silmiin liittyvää ongelmaa. Hinta oli edullisempi kuin Suomessa ja virolainen laserpaja oli kuitenkin Suomalaisen omistama… jne jne… siis laatu ja turvallisuus kunnossa. Itse menen vielä jonain päivänä tonne -> http://www.turunsilmalaser.fi/. Jee sitä päivää, kun pääsee piilolinsseistä ja silmälaseista eroon! Siihen asti olen sulle kateellinen :)

    1. Pari tuttavaa on käynyt Tallinnassa, että eipä siinä kai se kummempaa olisi. Tiesitkö, että leikkaukseen saa myös kk-maksuohjelman, itsekään en maksa leikkausta kerralla :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: