Sanoja, paljon sanoja

tarhassa
Pikkutyyppi on ilmeisesti löytänyt jo kaverin päiväkodissa.

Mulla ei ole kovinkaan suurta käsitystä siitä kuinka paljon 1 v ja 7 kk ikäisen lapsen pitäisi osata erilaisia sanoja. Ilmeisesti eroja on paljon; toiset tämän ikäiset osaavat jo sijamuotoja, toiset tarkastelevat maailmaa hieman hiljaisempina. Pikkutyyppi puhuu mielestäni jo aika paljon, mutta olen kuullut joidenkin puhuvan paljon enemmänkin.

Listasin sanoja, joita tuli näin lyhyellä mietinnällä mieleen. Varmaan unohdin jotain, koska en itse asiassa ole enää oikein pysynyt mukana, kun sanoja tulee joka päivä lisää. Luulenpa, että päiväkodilla on ollut jo nyt iso osuus puheen kehityksessä.

Aamupala, ankka, auki, avaa, ääni, äiti, antaa, auki, auto, auttaa, ei haittaa, ei oo, ei pysy, (r)eppu, essu, eteen, haistaa, hassu, häntä, hau, heittää, hyvää, irti, isi, istuu, istumaan, ite, juna, juusto, kakka, kantaa, kärry, katto, kenkä, kettu, kiinni, kiito(s), kissa, koi(r)a, koti, kovva (korva), kukka, lamppu, loppu, maha, maito, mau, mennää, mummi, muuta, nam, nenä, nonni, nukkuu, ottaa, ovi, pää, pallo, paloauto, pattilli, paukku, pilli, pipo, pois, porttii kiinni, puukki (purkki), puuttuu, pyykki, rattaat, ruoka, sauna, silmä, soittaa, syliin, syö, talo, teetä, tänne, tippu, titu (sisu), toimii, tonne, tumppu, vaippa, va(l)o.

Tänään on se kauan odotettu hetki, kun minulla alkaa silmälasiton elämä. Silmäleikkaus on päivällä, katsellaan sitten illalla, miten meni.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: