Numin luomutee

numi1

Olen sitä mieltä, että irtotee on sitä oikeaa teetä ja pussiteet maistuvat pahalle. Nyt olen kuitenkin löytänyt pussiteen, johon on tullut himo.

Löysin tämän Numi-teen Stockmannin teehyllystä, kun etsin teetä töihin. Ajattelin, että en viitsi enää raijata irtoteetä minigrip-pussissa. Näyttää hieman epäilyttävältä, kun käyn monta kertaa päivässä muovipussilla ja laitan kuppiini jotain vihreää. Taisi olla tuo Numin paketin visuaalinen ilme, joka sai minut siihen tarttumaan. Hinta on kova, reilut viisi euroa 18 pussista, mutta täytyy sanoa, että on kyllä sen väärti. Tällä hetkellä kotona taitaa olla menossa kolmas paketti.

numi2

Numi on kahden sisaruksen Oaklandissa vuonna 1999 perustama yritys, jonka tavoitteena on valmistaa terveellisiä tuotteita, jotka hoitavat ihmisiä ja kunnioittavat luontoa. Numin teet ovat luomua ja paketit ovat kierrätettäviä. Paketissa käytetty muste on soijapohjaista. Numi on johtava Fair Trade sertifioidun teen maahantuoja, yli puolessa heidän tuotteistaan on Fair Trade -merkki. Fair Trade sertifikaatti varmistaa, että farmin työntekijät saavat ainakin minimipalkan, ja heitä kannustetaan pois köyhyydestä investoimalla farmeihin ja yhteisöön. Ostamani Gunpowder Green -tee valmistetaan Enshissä, länsi-Kiinassa, jossa Fair Trade -ohjelman avulla farmin työntekijät saavat 40 % normaalia suurempaa palkkaa. Rahastolla on rakennettu teitä, parannettu lääkintäpalveluita ja laajennettu tehtaita. Toisissa paikoissa rahastoa on käytetty mm. koulutukseen, uusiin kouluihin, moskiittoverkkoihin ja uuneihin.

Itse kun olen vihreä teen ystävä, en ole maistanut muita makuja, mutta heidän sivuillaan kerrotaan, että maut tulevat 100 % aidoista ainesosista, esimerkiksi appelsiinin makuinen tee saa makunsa oikeasti appelsiinin kuoresta. Pitää ehkä seuraavaksi maistaa valkoista teetä, jossa on ripaus appelsiinia.

numi3

Olen monesti miettinyt, miksi pussiteet ovat niin pahoja. Taisin löytää siihen vastauksen. Suurin osa teestä yleensä vain ilmakuivataan (eikä pestä) ja ensimmäinen kerta, jolloin tee joutuu veden kanssa kosketuksiin, on teekuppi. Ja silloin veteen liukenee kaikki kasvatuksessa käytetyt kemikaalit. Joten ei ihme, jos tee maistuu vähän pahalle. Okei, sama toki koskee ei-luomu irtoteetä, mutta silti. Että taidanpa jatkossa ostaa vain luomuteetä.

Luonnon kunnioittamisen sekä kannustavan ja yhteisöllisen työntantajatittelin lisäksi Numi on voittanut  joitakin Eco Awards -palkintoja, joten voinen luottaa siihen, että Numi todellakin on puhdasta luomuteetä. Ja hyvää sellaista, vaikkakin pussista.

numi4

Numilla on muuten oma Instagram-tili, jos haluaa fiilistellä teetä :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: