Pikkunorsu.fi - Julisteet ja kortit

Pikkunorsu.fi on auki!

Minä olen luonteeltani sellainen, että en osaa olla tekemättä mitään. Koko ajan on monta asiaa menossa. Toisinaan se on huono juttu, toisinaan ihan hyvä. Olen kuitenkin päättänyt hyväksyä sen, sillä se on osa minua; jos vain löhöisin sohvalla tekemättä mitään, tulisin hulluksi. Vaikka yleensä vienkin asiat loppuun asti, joskus kiinnostus lopahtaa ja homma jää tekemättä. Toisinaan myös yllätän itseni. Neljätoista vuotta sitten kesällä otin käteeni jonkun ”näin teet itsellesi kotisivut” -kirjan ja opiskelin html-kielen. En tiedä mistä innostus tuli ja edelleenkin ihmettelen, että kesän jälkeen minulla oli omat ensimmäiset kotisivut. En ole mikään tekniikkanero, ja onneksi nykyään koodareina on myös naisia, joten senkin suhteen ennakkoluulot ovat muuttuneet. Minä vain jostain syystä halusin itselleni omat sivut ja ne tein. Ja luultavasti sitä loppuun vietyä innostusta voin kiittää tänä päivänä, koska ”digitaalisesta” maailmasta tuli ammattini.

Olen ollut koodari, käyttöliittymäsuunnittelija, graafinen suunnittelija, konseptisuunnittelija ja palvelumuotoilija. Olen visuaalinen ihminen, ja parhaiten se näkyy juuri digitaalisessa maailmassa. En pidä itseäni kotisisustajana (vaikka sisustamisesta pidänkin), koska meillä ei ole kotona viimeisimpien trendien mukaisia mattoja tai sisustustyynyjä. Ei erilaisia kauniita asetelmia eikä puurohiutaleita kauniissa astioissa. Olenkin hieman kade niille kotisisustajille, joiden koti näyttää kivalle valossa kuin valossa; olenhan kuitenkin visuaalinen ihminen, joten pitäisihän minunkin osata. No, pidän itseäni kuitenkin osaavana ammattilaisena maailmassa, johon liittyy jollakin tavoin verkkopalvelut ja graafisuus.

www.pikkunorsu.fi

Olen myös äiti, joka on harrastanut koko elämänsä laulamista, ja musiikkia nyt yleisestikin. Pikkutyyppi käy jo nyt laulutunnilla, jossa opetus tapahtuu Suzuki-menetelmällä. Haluan antaa lapseni elämään mahdollisimman paljon musiikkia, koska se on asia, joka minua inspiroi.

Kun palasin vuoden vaihteessa töihin, silloin 1,5 vuoden ikäinen pikkutyyppi meni päiväkotiin, jossa on viihtynyt mainiosti. Samassa alkoi tuntua, että haluaisin tehdä jotain kivaa. Okei, palasin töihin, siinähän on kivaa kerrakseen. Mutta jostain tuli tunne, että en osaa olla aloillani, nyt pitää keksiä taas jotain uutta.

www.pikkunorsu.fi

Päähäni tuli hurja ajatus siitä, että tekisin lastenlauluista julisteita. Olin tehnyt ”Tuiki tuiki tähtösen” pikkutyypin huoneeseen ja aloin miettiä, mitä muista lastenlauluista saisi aikaiseksi. Monta pitkää iltaa tuli vietettyä Illustratorin ja fonttien kanssa. Kun julistesuunnitelmia alkoi olla sen verran, että oli aika miettiä toteutusta, kävin läpi erilaisia verkkokauppa-alustoja ja otin selvää lastenlaulujen sanojen tekijänoikeuksista. Ensimmäisen nimiehdotuksen verkkokaupalle mieheni tyrmäsi, onneksi, sillä lopullinen nimi onkin monta kertaa parempi.

Eniten päänvaivaa aiheutti painon löytäminen, en saanut mitenkään aikaiseksi lähetettyä kyselyitä eri paikkoihin. Loppujen lopuksi valittu paino oli itsestäänselvyys, se ei vain heti tullut mieleeni. Kun tähän soppaan lisäsin vielä muutamia lastenhuoneeseen soveltuvia tarrasuunnitelmia, alkoi ajatus verkkokaupasta tuntua aivan liian mahdottomalta, liian työläältä. Joitakin kertoja suljin tietokoneen yöllä kello kaksi ja mietin, että en jaksa, tästä ei kuitenkaan synny mitään järkevää. Onneksi tälläkin kertaa innostus oli kuitenkin sen verran suuri, että jatkoin.

www.pikkunorsu.fi

Kaikkien pitkien iltojen ja nukkumattomien tuntien jälkeen syntyi Pikkunorsu. Oma pieni verkkokauppani, jossa yhdistyy kaksi suurta inspiraation lähdettä: musiikki ja typografia. Pikkunorsun päätuotteet ovat julisteet ja kortit, joissa on tuttujen suomalaisten lastenlaulujen sanoituksia. Lisäksi valikoimissa on personoitavia tuotteita ja tarroja, jotka sopivat hyvin varsinkin lastenhuoneeseen.

Kaikki paperituotteet painetaan Studio Uniccossa ja tarrat valmistetaan Creacut Oy:ssä. Haluankin tässä kiittää kyseisiä yrityksiä, jotka lähtivät mukaan toteuttamaan hullua ideaani. Lisäksi kiitoksen ansaitsee ystäväni Maria, jonka käsialaa ovat pienet Pikkunorsun kaverit. Pieniä kavereita syntyy koko ajan lisää, ja niitä lisätään kauppaan pikkuhiljaa.

www.pikkunorsu.fi

Pikkunorsun verkkokauppa löytyy osoitteesta www.pikkunorsu.fi. Käy tutustumassa ja kerro mielipiteesi. Ja tervetuloa tietenkin ostoksille!

Pikkunorsu löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Pinterestistä.

Avajaisten kunniaksi järjestän pienen arvonnan, palataan siihen pian!

2 kommenttia

  1. Ihanaa! Nämä ovat niin suloisia ja kauniita!
    Onnea ja menestystä putiikillesi, varmasti löytyy asiakkaita! :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: