Kesälomareissu

Maanantaina alkaa viiden viikon kesäloma. Ah. Tiistaina aloitamme pienen kesälomareissun, koska mielestäni loma ei ala kunnolla, jos ei pääse heti pois kotoa. Loppuloman voi sitten viettää mukavasti Helsingissä ja ehkä viikon purjehdusreissulla.

Meidän kesälomareissu suuntaa Kööpenhaminaan, jossa olemme neljä yötä. Sieltä otamme junan kohti Tukholmaa (pikkutyyppi on niin innoissaan junista, että ihan vain sen takia), jossa olemme kaksi yötä ja kotiin matkustamme Vikingillä. Kunnolla vaan kaikki matkustusvälineet, vain auto puuttuu. Jaa, no ehkä otamme taksin lentokentälle :)

Lähdemme siis reissuun 2-vuotiaan energiaa täynnä olevan pikkutyypin kanssa, joten toki matkakohteeksi olisi voinut valita vaikka jonkun takuulämpimän etelän kohteen, mutta me pidämme kaupunkimatkailusta, enkä kyllä saa ihan helpolla tuota miestä rannalle makaamaan. Arvoin Amsterdamin ja Kööpenhaminan välillä, ja päädyin Köpikseen. Jep, sain tehdä valinnan :)

kopis1

Elämäni ensimmäista kertaa emme yövy lomalla hotellissa vaan vuokrasimme Airbnb:n kautta viihtyisän lapsiperheen kolmion Kööpenhaminan Frederiksbergin kaupunginosasta. Minusta on äärimmäisen outoa mennä nukkumaan jonkun toisen kotiin (enkä ikinä laittaisi omaa kotiani Airbnb:hen), mutta kaipa sekin pitää kerran elämässä kokea. Frederiksberg on ilmeisesti se tämän hetken trendimesta Kööpenhaminassa, joten mielenkiinnolla odotan minkälaisia pikkukahviloita ja kauppoja alueelta löytyy. Frederiksbergissä on myös Kööpenhaminan eläintarha, joka on mitä-tehdä-kööpenhaminassa -listallani. Oi, ja palatsi.

2-vuotias ei ehkä vielä ihan hirveästi museoita arvosta, joten luulenpa, että ne jää tällä kertaa väliin. Ellei sitten innostuta vierailemaan Lasten taidemuseossa (Children’s Museum of Art). Mutta luultavasti käymme eläintarhan lisäksi ainakin Pohjois-Euroopan suurimmassa akvaariossa sekä Tivolissa. Kööpenhaminassa on myös toinen huvipuisto, maailman vanhin huvipuisto Bakken, mutta Tivoli taitaa riittää meille tällä reissulla.

kpois4

Myös Pieni merenneito pitää nähdä. Siihen voisi olla aika hyvä tuollainen Hop  On – Hop of -bussilaivakiertoajelu, jolloin tulisi nähtyä enemmän helpommin. Minäkin näkisin sitten niitä palatseja ja linnoja, joita aina haluan matkoilla nähdä.

4. päivä perjantaina alkaa Jazz-festivaalit, jota voisin mielelläni mennä fiilistelemään vanhaan satamaan Nyhavniin, joka näyttää kivan idylliseltä värikkäineen taloineen ja ravintoloineen. Tiedä sitten, mitä mieltä pikkutyyppi jazzmusiikista olisi.

Legoland olisi varmasti nähtävyys itsessään, mutta se on sen verran kaukana, että me käymme katsastamassa legot Lego-kaupassa.

kopis3

Vitsit, olisi kyllä niin paljon kivaa nähtävää, että katsotaan, mitä keretään nähdä ja tehdä. Olemme Köpiksessä kuitenkin vain neljä yötä. Olisihan sitä varmaan muutama arkkitehtuurinen nähtävyyskin kiva nähdä, minä kun tykkään kivannäköisistä rakennuksista :) Niin ja planetaario ja Viikinkimuseo ja…

Vähän kyllä jännittää, että miten pikkutyyppi jaksaa kierrellä mukana, ilman suuria raivokohtauksia, mutta ehkäpä pitää vaan lähteä sillä mielellä matkaan, että kaikki menee mainiosti. Ja lomalla kun ollaan, niin mennään fiiliksen mukaan. Pääsee sinne Köpikseen sitten toisenkin kerran, jos joku juttu jää näkemättä.

Kuvat

4 kommenttia

  1. Vinkkaan sulle viime kesänä 2v3kk kanssa matkustaneena Orstedsparkenin asukaspuiston! Sama juttu kuin Suomessa: sisätilat leikkiä varten, mikro yms., ja ulkona paljon leluja ja joku allaskin lämpiminä päivinä mahdollisesti! Ihana, aivan keskustan ytimessä!

    1. Kiitti vinkistä! Laitetaan muistiin, varsinkin allas vois olla aika kiva, jos sattuu hyvät kelit :)

  2. Mahtavat vinkit Köpiksestä, kiitos! Minulla oli sama kohde suunnitelmissa ja tässähän minulla on 8v. kanssa sopiva toimintasuunnitelma. Käymme katsomassa myös kuningattaren linnaa, jos sinne vain pääsee. Matkassa pitää olla miekkoja ja tykkejä, kun lähtee liikkeelle pojan kanssa :-)

    1. Kiva, että listasta on muillekin jotain apua :) Köpiksessä tuntuu olevan niin paljon kaikkea hienoa katsottavaa, vaikka sitä ei jotenkin ihan heti tulisi ajatelleeksi. Olen kyllä ihan linnafani, joten eiköhän tuo kuningattaren linnakin tule tsekattua. Ainakin linnan museoon pääsee ja ilmeisesti joka päivä on puolen päivän aikaan vartionvaihto :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: