Korkealla pyörivässä laitteessa

Pikapyrähdys kotona; vaatteiden pesua, asioiden hoitoa ja vähän kuvien muokkausta. Huomenna sitten taas merelle.

Viime viikolla korkkasimme pikkutyypin kanssa Katajanokalla sijaitsevan maailmanpyörän, Finnair SkyWheelin. Epäilin alunperin, että ei sieltä voi kovin pitkälle nähdä, kun laite on niin pieni, mutta kyllä sieltä ihan kivasti ympäristöä pääsi tarkkailemaan. Ei se silti Linnanmäen maailmanpyörää näköaloiltaan voita.

Pyörän liput maksavat aikuisilta 12 euroa ja 3-11-vuotiailta 9 euroa. Meillä sattui olemaan mukana Viking Linen kanta-asiakaskortti, jolla pääsee hieman edullisemmin. Pyörä pyörii akselinsa ympäri kolme kertaa. Eli ihan hyvän aikaa sinisävyisessä kuplassa saa istua. Sininen väritys tekikin kuvista tosi oudon värisiä.

hwfeel_1

hwheel_2

Pikkutyyppi ihmetteli maisemia, ja tykkäsi selvästi olla mukana. Yritimme yhdessä pongata alhaalle jäänyttä isiä.

hwheel_3

hwheel_5

hwheel_4

hwheel_6

Ehkä parasta Finnair SkyWheelissä on kuitenkin sen alapuolella oleva pop-up puutarha ja sen kahvila, Helsinki Allas. Kahvilasta saa pientä purtavaa, juomia ja jäätelöä. Täydellinen paikka kauniissa kesäsäässä, ja se sopii myös lapsille, koska puutarhassa sijaitsee pieni leikkialue. Lisäksi torstai-iltaisin puutarhassa on akustista musiikkia ja lauantai-iltaisin asiakkaita viihdyttää dj. Ei paha.

hwheel_7

hwheel_8

hwheel_10

hwheel_11

hwheel_9

Kaikkein siisteintä on kuitenkin se, että keväällä 2015 paikalle avautuu Allas-merikylpylä! Siis mitä? Merikylpylä koostuu kahdesta täysimittaisesta uima-altaasta, lastenaltaasta sekä uimahyppyaltaasta. Kotimaista kuusipuuta ja uusinta Cleantech-teknologiaa hyödyntävästä merikylpylästä löytyy lisäksi saunoja sekä auringonotto-alueita rentoutumiseen ja vapaa-ajan viettoon. Ja kaiken tämän upeuden lisäksi alueelle rakennetaan Itämerikeskus, jossa voi tutustua läheisten merialueiden luontoon. Siis voiko tämä olla totta? Huh, kyllä Helsinki on hieno paikka asua.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: