Nunnaooppera

Esitän Sisar Dolcinaa Suor Angelica -nimisessä Puccinin oopperassa. Tarina on hieman ahdistava, sillä oopperan aikana selviää, että erään nunnan häneltä syntymässä riistetty poika on kuollut. Sisar Angelica ei ole saanut nähdä eikä koskettaa pientä poikaansa, ja nyt hänelle kerrotaan, että lapsi on kuollut. Sisar Angelica tekee oopperan lopussa itsemurhan, jotta hän pääsee taivaaseen lapsensa luokse.

Joka kerta kuunnellessani Sisar Angelican laulua hänen saadessaan tiedon lapsensa kuolemasta, ihoni menee kananlihalle ja kyyneleet valuvat silmistä. Ihan joka kerta. Luulisi, että monta kertaa saman musiikin kuultuaan alkaisi siihen tottua, mutta ei. Sydämeen tulee hirveä ahdistus. Mietin omaa pientä poikaani. Olisi aivan kamalaa, jos ei saisi koskettaa omaa lastaan tai jos hänelle sattuisi jotain. Niinä hetkinä pikkutyyppiä tulee uskomaton ikävä, halu päästä halaamaan ja kertomaan kuinka äiti rakastaa häntä.

Ahdistavasta tarinasta huolimatta ooppera on erittäin hieno. On ollut upeaa saada olla mukana tekemässä tätä tunnin kestävää oopperaa. Porukasta 90 prosenttia on musiikin ammattilaisia, ja loputkin 10 % vakavasti musiikkia harrastavia. Vaikka alkuun näyttikin siltä, että en ikinä olisi valmis näyttämölle, nyt olen esittänyt osani jo kaksi kertaa. Meillä on kaksoismiehitys ja tänään on viimeinen kerta, kun minä olen mukana. Esityksiä on kuitenkin vielä tämän päivän jälkeen kaksi. Jos kaunis musiikki ja tarina kiinnostaa edes vähän, kannattaa tulla katsomaan. Lisätietoja www.operarte.info

Suor Angelica

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: