Ihana Frederiksberg

Vihdoinkin sain kesälomareissumme kuvat muokattua ja valittua. Huh, iso homma. Ensimmäisenä pääsette tutustumaan Airbnb:n kautta vuokraamaamme asuntoon ja Frederiksbergin ympäristöön.

kopis_5

Frederiksberg on Kööpenhaminassa sijaitseva oma pieni kunta. Me turistit tosin ajattelemme sitä Kööpenhaminan lähiönä, koska keskustaan pääsee kymmenessä minuutissa metrolla ja bussilla. Frederiksberg on tällä hetkellä yksi Kööpenhaminan trendikkäimmistä alueista ja siellä asuu paljon nuoria ja perheitä. Meidän asuntomme sijaitsi suuren Frederiksbergin puiston ja Kööpenhaminan eläintarhan vieressä. Yhtenä päivänä kävelimme puistossa ja hups, yhtäkkiä edessämme seisoi kolme isoa norsua. Okei, aidan takana, mutta eläintarha on aivan puiston vieressä ja sieltä on avoin näkymä polulle, joka kulkee puistossa. Puisto on valtava, vihreä keidas ja siellä on myös palatsi, joka on ollut kauan sitten mm. Tanskan kuninkaan kesäasunto. Tällä hetkellä palatsissa pitää majaa Royal Danish Army Officers Academy.

kopis_12

kopis_18

kopis_11

Frederiksberg on alueena todella kaunis. Paljon punaista tiiltä ja vanhoja, värikkäitä rakennuksia. Ihan must-paikka tällaiselle punatiilisiä rakennuksia rakastavalle. Ja kaikki oli jotenkin niin tanskalaista, vaikka en ihan osaakaan selittää mitä se tarkoittaa. Kaikkialla oli siistiä ja ihmiset olivat ystävällisiä. Pyöräteitä oli joka paikassa ja siten myös pyöräilijöitä. En ole missään nähnyt niin paljon pyöriä kuin Kööpenhaminassa. Saisi kyllä moni kaupunki ottaa mallia tanskalaisesta pyöräkulttuurista.

kopis_16

kopis_8

kopis_1

kopis_2

Asuntomme oli valloittava. Kolme huonetta, keittiö ja kylpyhuone kauniissa tiilikerrostalossa. Kadehdittavan ihana parveke, jossa istuskelin joka ilta valkoviinilasi kädessäni ja katselin ympärilläni näkyviä kauniita taloja. Asunto oli sisustettu hyvin minimaalisesti ja vaikka siellä oli paljon tanskalaista designia, tuntui, että se vain kuului sinne. Designia ei oltu aseteltu korokkeelle vaan ne olivat osa arkea. Kylpyhuoneessa oli valtava pesuallas ja kivilattia, jollaisen haluan sitten, kun meillä joskus kylpyhuone remontoidaan. Lastenhuone oli pikkutyypin paratiisi, sieltä löytyi leluja joka lähtöön. Asunnossa asuu lääkäri vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa, ja löysimmekin olohuoneen kirjakorista aika hauskan lapsille tarkoitetun anatomiakirjan, jossa oli kuvitettu mm. ruoan kulkeminen suoliston läpi pottaan.

kopis_3

kopis_4

kopis_6

Vuokrattu asunto oli kyllä aivan täydellinen meidän lomallamme. Olemme aina olleet hotellissa, mutta tämän kokemuksen jälkeen tuskin tulemme kovin usein enää hotelleissa majoittumaan. Vaikka hotellissa onkin omat hyvät puolensa, on omassa asunnossa jotenkin vapaampaa. Ja enemmän tilaa. Voi istua vaikka keittiössä tai katsella olohuoneessa televisiota tai vaikka leikkiä pikkutyypin kanssa lastenhuoneessa. Ruokakaupasta voi ostaa jääkaappiin ruokaa ja viiniä, on uuni, kahvikone ja parveke. Hotellihuoneessa olisi kyllä tullut ahdistus aika nopeasti, ja Tukholmassa tulikin, siellä kun olimme loman pari viimeistä yötä.

kopis_7

kopis_10

kopis_13

kopis_14

kopis_15

kopis_17

Seuraavaksi käymmekin sitten Kööpenhaminan eläintarhassa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: