Kööpenhaminan eläintarha

zoo_1

Aina kun olemme ulkomailla, käymme eläintarhassa. Se vaan jotenkin kuuluu niihin ”pakollisiin” turistivierailuihin, vaikka itse en sitä pakollisena otakaan. Eläintarhoissa on kiva käydä. Vieläkin harmittaa, että parin vuoden takaisella New Yorkin matkallani en käynyt Central Parkin eläintarhassa.

zoo_10

Kööpenhaminan eläintarha sijaitsee noin viiden minuutin paikallisjunamatkan päässä päärautatieasemalta. Me asuimme aivan eläintarhan vieressä, joten lähdimme sinne heti ensimmäisenä päivänä.

zoo_3

zoo_4

zoo_5

zoo_6

Eläintarhan erikoisuuksia ovat jääkarhujen koti Arctic Ring, jossa pääsee katsomaan karhujen uintia lasitunnelissa sekä brittiläisen arkkitehti Norman Fosterin suunnittelema Elefanttitalo. Jääkarhut olivat tällä kertaa ulkona, joten emme päässeet ihastelemaan niiden uintia, mutta onhan ne vaikuttavia ihan maallakin. Elefanttitalo on suunniteltu erityisen valoisaksi ja houkuttelevaksi, mitä elefanttitalot eivät aina ole. Suuri vesiallas erottaa eläintarhan ja Frederiksbergin puiston toisistaan, joten myös puistossa kävelijät saavat nauttia elefanttien katselusta. Vuonna 2008 valmistunut rakennus on viisi kertaa suurempi kuin entinen elefanttien koti ja siitä on tehty mahdollisimman ympäristöystävällinen, mm. sadevesi kerätään elefanttien pesuvedeksi ja lämmityksessä käytetään aurinkoenergiaa.

zoo_16

zoo_7

zoo_8

zoo_12

zoo_11

Muuten eläintarha oli aika perus eläintarha. Löytyi tiikerit, apinat ja kamelit. Oli kivannäköinen ravintola, herkkukioskeja sekä tilpehöörikauppa.

zoo_15

zoo_17

zoo_18

zoo_19

zoo_21

zoo_22

Alueena eläintarha oli kuitenkin hienosti rakennettu ja se jakautui kahteen osaan, josta pienemmällä alueella oli tosi kiva lapsille tarkoitettu oma alue. Siellä oli iso leikkipuisto liukumäkineen ja puputunneleineen. Omien eväiden syönnin lomassa pystyi silittelemään kotieläinalueen vuohia ja possuja tai ihastelemaan kenguruja näköalatasanteelta. Lapsille oli myös rakennettu pieni ”Adventure path”, jossa oli kysymyksiä eri eläimistä. Toisesta osaa eläintarhaa löytyy Zoolab, jossa voi viettää aikaa vaikka piirtäen tai tutustuen eläinten luihin, joten lapset oli kyllä otettu hienosti huomioon.

zoo_20

zoo_24

zoo_23

zoo_25

Eläintarhan korkeaan torniin pääsi 10 DKK:n (n. 1,5 euroa) sisäänpääsymaksulla ja minä kipaisin portaat ylös katselemaan näkymiä. Aina kun lähettyvillä on torni, sinne pitää päästä.

Eläintarha on ilmeisesti muuten todella suosittu paikallisten keskuudessa; huomasimme, että asuntomme jääkaapin ovessa oli koko perheen omat vuosipassit eläintarhaan.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: