Elämäni ensimmäinen messuosasto

Kuin tyhjä taulu.

Isäni on suunnitellut ja toteuttanut messuosastoja koko elämänsä ja olen itsekin ollut auttamassa häntä. Muistan aina sen yhden kerran, kun teimme töitä melkein 24 tuntia putkeen. Taisi olla Alihankinta-messut. Kun neljältä yöllä teippaa otsalautatekstejä valtavassa messuhallissa, on siinä jotain erityisen erityistä. Kaikki muuthan siinä vaiheessa yötä ovat mukavasti oman peiton alla, mutta isäni on aina ollut kova tekemään töitä.

Pari viikkoa sitten kasasin elämäni ensimmäinen oman messuosaston, kun olin näytteilleasettajana Babyboom&Kids -messuilla. Täytyy sanoa, että on ihan hyvä, että on myös messuosastoja suunnittelevia ammattilaisia, sillä ei ollut helppo homma ei. Messuosaston suunnitteluun tarvitsee kyllä aika paljon visuaalista silmää, ehkä siksi monesti osastot ovatkin aika kauheita. Omaa osastoani suunnittelin parisen viikkoa ja visio oli kyllä paljon hienompi kuin toteutus.

babyboom_2

Tyhjä messuosasto on ihan kauhean näköinen. Katselin sitä hetken ja mietin, että mitenköhän tuon kalseuden saa pois. Koska itse messuosasto on kallis, ei sen sisustamiseen ollut liikaa rahaa. Olin nähnyt Pinterestissä kuvan tapetista, jossa oli joku klassinen kappale nuottiviivastolla ja sain idean tehdä samanlaisen messuosastolle. Isäni valmisti suunnittelemani 2×2,5 m kokoisen kankaan, jossa oli Elefanttimarssi ja Pikkunorsun pieniä eläinkavereita.

Veljeni, joka asuu Turussa, oli auttamassa osaston kasaamisessa. Toiselle seinälle laitoin julisteita kehyksissä sekä tarrapalloja, joita saa myös tilattua Pikkunorsun verkkokaupasta. Otsalautaan kiinnitin logon ja järkkyä profiilia yritin peittää pallovaloilla. Äidin varastosta löytyi tähän hätään matto, koska messuosastoon ei sellaista ilmaiseksi kuulu. Pöydäksi otin kotoa Ikean työpöydän, jonka ensin purin kotona, kannoin autoon, kasasin messuilla, purin, kannoin autoon ja kasasin taas kotona. Huh. No, eipä tarvinnut vuokrata sellaista messuilta.

babyboom_4

Messuja varten hankin iZettle-laitteen, jotta tuotteita oli mahdollisuus maksaa myös kortilla. Monesti harmittaa, kun messuilla olisi jotain kivaa, mutta kortti ei käy, joten itse en halunnut sellasta harmitusta kävijöille. No, laite tosin maksoi, mutta ehkä tulen käyttämään sitä joskus toistekin.

Isoin työ oli löytää jostakin korttiteline. Pongasin kolme huonokuntoista telinettä huuto.fi:stä ja kävin hakemassa ne messuja edeltäneellä viikolla Lahdesta todetakseni, että mihinkään niistä ei kortit mahtuneet kirjekuoren ja läpinäkyvän sellofaanin kanssa. Pari kirosanaa. Onneksi yhteen telineistä kortit mahtuivat ilman kuorta, joten otin sen käsittelyyn. Pesin ja spraymaalasin sen mustaksi. Muutama mukava ilta siinä meni. Kaksi muuta telinettä laitoin kympillä myyntiin Tori.fi:hin ja ne lähtivätkin samana päivänä eteenpäin.

babyboom_3

Kahtena päivänä kuusi tuntia seisomista, mainoksia jaellen, yrittäen saada ihmisiä kiinnostumaan omista hienoista korteista ja julisteista… No, sanotaanko vaikka, että olin aika puhki sunnuntai-iltana, kun pääsin kotiin. Messut eivät suoraan sanoen ihan täyttäneet odotuksiani myynnin osalta, mutta onpahan nyt ainakin varastoa. Kovasti ihmiset ihastelivat ja kehuivat, ja toki sain tuotteita myös myytyä, mutta paljon enemmän messuilta odotin. Ajattelen kuitenkin ensimmäisiä messujani kokemuksena, joka olisi anyways jossakin vaiheessa tullut eteen.

Ja on tuo osasto nyt ihan kivan näköinen. Jos olisi ollut enemmän rahaa, olisin toki tehnyt siitä täysin uniikin, ilman noita valkoisia seiniä, mutta raha kun ei kasva puissa.

babyboom_6

Sunnuntaiaamuna ennen messujen aukeamista yleisölle kiertelin Turun messukeskusta ja otin kuvia muutamilta osastoilta. Lauantaina osastoani vastapäätä oli Jooga- ja reikikoulu Pranamaan osasto ja Heidi, jonka kanssa jutellessa lauantai menikin nopeasti. Jotenkin meillä synkkasi ja oli todella kiva jutella. Että jos luet tätä Heidi, niin kiitos vielä seurasta!

Sunnuntaina messuillakävijöitä oli selvästi enemmän, mutta kyllä siinä silti kerkesi ihastelemaan viereisen MamaGo:n ihanan värikkäitä vaatteita ja kukkaroita. Olisin halunnut pikkutyypille söpön pöllöpaidan, mutta malli oli tytöille, joten tilasin sellaisen. Viikon päästä postiluukku kolahti ja nyt on pikkutyypillä hieno uusi paita. Itselleni ostin osastolta pehmeän pöllökukkaron. Ties mistä tämä pöllöihastus on nyt tullut.

babyboom_9

babyboom_8

babyboom_10

babyboom_7

babyboom_11

babyboom_13

babyboom_12

babyboom_16

babyboom_17

babyboom_14

babyboom_18

babyboom_20

babyboom_19

babyboom_15

Sellaiset messut.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: