Murulandia

murulandia

Perjantaina oli päiväkodin kehityspäivä, joten tein puoliksi etäpäivän kotona. Käytiin kuitenkin leikkimässä pari tuntia Murulandiassa, joka on Sörnäisissä sijaitseva sisäleikkipuisto, mutta täysin erilainen kuin Hoplop ja Snadistadi. Vaikka Snadistadissa onkin joskus ihan kiva mellastaa, Murulandia yllätti positiivisesti. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja paikka oli siisti. Ja ainakin vielä kovin hiljainen.

Leikkipuistosta löytyy paljon ihmeteltävää ja kokeiltavaa. Siellä voi leikkiä kotia, kauppaa tai pukeutua naamiaisasuihin. On junarataa ja maatilan eläimiä. Oma pieni metsä, jossa voi tutkailla metsän eläimiä ja istua karhun majassa. Keskellä pääsalia on tunnelmallinen joulumökki, jossa on ilmeisesti aina joulukuusi valoineen. Pieni seikkailurata ei ollut kummoinen ja pallomereenkin mahtui vain kaksi, mutta toisaalta on kivaa, että on selkeästi keskitytty enemmän ajatteluleikkeihin kuin riehumiseen.

Murulandiasta löytyi pääsalin lisäksi myös leikkihuone vauvoille sekä rentoutumispaikka äideille. Yhdessä huoneessa sai piirtää ja maalata, ja yksi huone oli pimeä aistihuone, jossa seiniin oli liimattu erilaisia materiaaleja kosketeltavaksi. Muista huoneista löytyi vielä tähtitaivas, laboratorio ja luminen joulukylä. Ei voi siis sanoa, etteikö tekemistä olisi. Reilu kaksivuotias pikkutyyppi viihtyi ainakin todella hyvin ja olisi kyllä jäänyt pidemmäksikin aikaa, mutta päiväuni alkoi painaa päälle.

Murulandia on kalliimpi kuin Hoplopit ja Snadistadi, mutta paikkana kyllä mielestäni kivempi. Tai no eri tavalla kivempi. Lippu on voimassa koko päivän, joten periaatteessa sinne voi palata uudestaan vaikka illalla, mutta tiedä sitten kuka niin tekisi. Perjantaina asiakkaita ei ollut kovinkaan paljoa, ihmiset eivät ole vielä ilmeisesti Murulandiaa löytäneet, ja mielenkiintoista onkin nähdä, minkälainen Murulandia on silloin, kun siellä on suurempi joukko lapsia.

Kahvilasta saa lämmintä ruokaa, perjantaina tarjolla oli lohikeitto ja nakkeja makaronilla, ja hinta oli suht edullinen. Toki kahvilasta saa ostaa myös leipiä, smoothieita ja makeita leivonnaisia.

Suosittelen tutustumaan. Me menemme varmasti toisenkin kerran.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: