Telliskivi Loomelinnak

Vielä kymmenen vuotta sitten entisaikoina Tallinnan tärkeimpänä kalasatamana toiminut Kalamaja oli enimmäkseen ränsistynyt puutaloalue vanhan kaupungin vieressä. Nykyään Kalamaja on trendimesta, jonka puutaloihin nuoret kaupunkilaiset muuttavat. Siellä on uusia kahviloita ja ravintoloita, ja vanhassa kunnostetussa teollisuuskompleksissa, Telliskivi Loomelinnakissa, on myös sisustusliikkeitä, gallerioita ja baareja.

Teimme lyhyen yhden yön reissun Tallinnaan heinäkuun lopulla. Jep, nyt jo sain kuvat muokattua. Olin lukenut Kalamajasta niin monesta paikkaa, että pitihän siellä käydä itsekin. Söimme Kahvik Sesoonissa, jota on kehuttu, mutta meidän mielestämme ruoka ei ollut kummoista. Sen sijaan F-Hoone, joka tuntuu olevan tämän hetken THE trendirafla, oli sekä miljööltään että ruoaltaan mahtava mesta. Telliskiven baareista pienpanimoiden oluihin erikoistunut Pudel Baar ja viinibaari Pokaal mainitaan joka toisessa Kalamajasta kertovassa jutussa, ja suosittujahan ne näyttivät olevan. Istahdimme Pokaalin terassille nauttimaan tunnelmasta, ja yhdestä illasta ilman äitiä kaipaavaa pikkutyyppiä.

tallinna_1

tallinna_4

tallinna_2

tallinna_3

Telliskiven butiikeista mainitsemisen arvoinen on mm. Homeart, joka oli täynnä kaikkea ihanaa pientä ja isoa sisustustavaraa sekä design- ja vintageputiikki Les Petites, jossa oli mm. eestiläisten suunnittelijoiden vaatteita ja sisustustuotteita. Ostin sieltä pikkutyypille koko matkan ainoaksi ostokseksi jääneen suloisen Dadamoran puseron.

tallinna_5

tallinna_6

tallinna_7

tallinna_8

tallinna_9

tallinna_10

tallinna_11

tallinna_12

tallinna_15

tallinna_14

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: