Balin matkakertomus osa 6: Sacred Monkey Forest

apinametsa_1

Temppelien jälkeen ohjelmassa oli vielä pyhä apinametsä, Ubudin turistinähtävyys. Uskomattoman hieno mesta. Reilu 600 apinaa. Voin kyllä uskoa, niitä nimittäin oli minne päänsä sitten käänsikin. Ja voi vitsit ne olivat suloisia. Pitkähäntäisiä makaki-apinoita maassa, puussa, istumassa, hyppelemässä oksilla, raapimassa itseään, etsimässä kirppuja toisistaan, avaamassa kookosta.

Apinametsä on Padangtegal-kylän omistama, ja kyläläisistä koostuva hallintoneuvosto (Padangtegal Wenara Wana Säätiö) pitää huolta apinoiden hyvinvoinnista ja niiden kunnioittamisesta kaiken sen turistijoukon keskellä. Säätiö myöntää toki, että matkailulla voi olla kielteisiä vaikutuksia apinametsän luontoon ja kulttuurisiin voimavaroihin, ja siksi säätion ensisijaiset tavoitteet ovatkin ihmisten valistamisen lisäksi koulutetun henkilökunnan ylläpitäminen sekä luonnon ja kulttuuristen voimavarojen seuranta ja tarvittaessa eheyttäminen.

Hieno loppuhuipennus päivälle, vaikka hieman hiljaiseksi meninkin, kun satuin kävelemään apinoiden hautausmaan ohitse.

apinametsa_2

apinametsa_3

apinametsa_5

apianmetsa_6

apinametsa_10

apinametsa_4

apinametsa_7

apinametsa_11

apinametsa_12

apinametsa_9

Kiitän ja kumarran. Balin matkakertomukset olivat tässä. Seuraavana päivänä oli kotiinlähtö ja 30 tunnin matkustamisen jälkeen pikkutyyppi haki viikon verran unirytmiään takaisin ja sai pienen kuumeen. Minä heräsin seuraavat neljä päivää kello viisi enkä saanut enää nukuttua. Nyt on kuukausi reissusta ja rusketusraidat ovat edelleen näkyvissä, joten vielä pitäisi olla voimauttavaa aurinkoenergiaa sisällä. Kiitos Bali, olit lämmin.

4 kommenttia

  1. Upea matkakertomus! Hienoja kuvia! Ollaan lähdössä marraskuun alussa Balille kahdeksi viikoksi ja sain hyviä vinkkejä matkalle!

    1. Kiitos! Hieno matka oli, vaikka jäinkin vähän kaipaamaan sitä ”paratiisia”. Mutta ilmeisesti se löytyy lähisaarilta, joihin voi lähteä vaikka päiväreissulle :)

      Hyvää matkaa!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: