Sarjoja, elokuvia, Yin-joogaa ja arvonta

Meillä katsotaan todella vähän fyysistä tv-laitetta. Osittain varmastikin siksi, että siirsimme sen ennen pikkutyypin syntymää olohuoneesta parvelle uuteen ”makuuhuoneeseemme” ja osittain siksi, että katson sarjoja ja elokuvia nykyään netin kautta. Kun se oma aika on yleensä ysin jälkeen eikä silloin kun joku hyvä sarja tulisi. Lisäksi tuntuu, että tv on nykyään täynnä vain tositeeveetä ja saippuasarjoja. En tykkää. Mies ei katso tv:tä juuri koskaan, ehkä jonkun ohjelman kerran kuussa (ja lätkää keväisin), joten meillä ei ole myöskään kahdenkeskisiä ”istutaan sohvalla ja katsellaan yhdessä jotain sarjaa” -hetkiä.

netflix8

Minulle televisiosarjat ja elokuvat ovat aina merkinneet pakoa arjesta. Vaikka arjessa ei sinänsä nyt mitään vikaa olekaan, on joskus kiva heittäytyä eri maailmaan ja olla vaan.

Kun Netflix tuli Suomeen, rekisteröidyin heti palvelun käyttäjäksi. Aluksi valikoiman ajankohtaisuus (siis pari vuotta sitten) oli hieman pettymys, mutta kun kurkistin syvemmälle, löysin aarrearkun. Itselläni kun on ehkä vähän mainstreamista poikkeava maku, sillä tykkään katsoa paljon musiikkiaiheisia nuorille suunnattuja elokuvia (High school musical, Camp Rock, Bandslam) ja animaatioita, varsinkin Disneyn tuotantoa, joissa on ihan paras musiikki.

Tykkään myös salaliittoteorioista, maailmanlopuista ja teinifantasiasta sekä hyväntuulisesta draamasta. Arrow, Vampire Diaries, Hart of Dixie, Glee, Once upon a time…

netflix6

netflix5

Kun löydän jonkun todella hyvän sarjan, haluan katsoa sen kaikki jaksot putkeen. Tällaisia sarjoja ovat mm. teini-ikäisistä kilpavoimistelijoista kertova Make it or break it (liittynee omaan telinevoimisteluharrastukseeni) ja Jericho (no se maailmanloppu). Kaksi aivan erilaista sarjaa, mutta ilman Netflixiä en olisi näihin törmännyt. Enkä tosin valvonut aivan liian myöhään iltaisin.

Ehkä tästä omasta maustani johtuen en ole oikein lämmennyt mm. suosituille Orange is new black tai House of cards -sarjoille. OINB:stä katsoin yhden jakson, mutta ei vaan napannut. HOC:tä olen katsonut melkein koko ensimmäisen kauden, mutta en oikein tykkää pääosan näyttelijästä ja loppujaksot alkoivat olla jotenkin liian juonittelevia, joten lopetin kesken. Mutta kaikestahan ei tarvitse pitää, ja siksi Netflixin monipuolinen tarjonta onkin jees. Netflixin oma tuotanto pitää muuten sisällään todella hyviä dokumentteja, joita tykkään myös katsoa. Yhdestä dokumentista olenkin jo kirjoittanut; Mission blue, katsokaa ihmiset se.

netflix1
Kuva: http://www.cocomms.com

Sain toissa viikolla kutsun liittyä mukaan Netflixin Stream Teamiin, joka koostuu Netflixiä käyttävistä bloggaajista. Ou jees, todellakin liityin. Vietin kivan illan Hotel Glo:ssa Yin-joogan, hyvän ruoan ja juoman parissa, yhdessä yhdeksän muun bloggaajan kanssa. Katselimme karkkibuffa seuranamme uutta Netflix Original -sarjaa “Unbreakable Kimmy Schmidt”. Komediasarja on sijoitettu New Yorkiin ja minä New York -fanina taisin keskittyä enemmänkin maisemien katseluun kuin itse sarjan juoneen :) Kerkesin katsoa 1,5 episodia ennen kuin lapsenvahtiaika loppui ja oli pakko suunnata kotiin. Sarjaa on kehuttu, joten pitää varmaan katsoa muutama jakso lisää ennen kuin muodostan oman mielipiteeni, siis muustakin kuin niistä New Yorkin katukuvista.

Mutta hei, sain arvottavaksi koodin, jolla saa Netflixiin 6 kk ilmaista katseluaikaa. Jos haluat osallistua arvontaan, kerro miksi haluaisit voittaa ja mitä itse katsot Netflixistä. Vai onko Netflix vielä korkkaamatta? Arvonta päättyy sunnuntainta 29.3.

netflix4

netflix3

netflix2
Kuva: http://www.cocomms.com

Yhteistyössä Netflix.

7 kommenttia

  1. Haluisin katsoa uusia sarjoja mitä sinne on ilmestynyt ja tietysti vanhojen sarjojen uusiat tuotantokausia. Viime vuonna oli vuoden tilaus voimassa, kun tuli niin paljon katsottua ettei juuri jäänyt enää katsottavaa. Nyt olisi mukava palata takaisin!

  2. Meillä ollaan ihan koukussa Netflixiin ja tällä hetkellä kesken on mm. Americans -sarja, jota suosittelen kaikille lämpimästi!

  3. Mulla on jäänyt levy soimaan ja katson yhä uudestaan frendei, little pretty liars ja new girl, ihan parhautta!

  4. Katson Downton Abbeyta, ihan mahtava sarja ja koukuttaa. Minulla ei ole aikaa katsella telkkaria silloin, kun sieltä jotain ohjelmaa tulisi ja harvoin edes mitään katsomisen arvoista tulee, kun aikaa olisi. Siksi Netflix on oikein hyvä juttu :)

  5. Netflix on vielä korkkaamatta! :) Olisi kiva tutustua eri ohjelmiin :)

  6. Kuopus on viikon vanha, joten imetysmaratoneille tarvis viihdykettä. :) Downton Abbey pitäis varmaan katsoa ensin, sitä kun on niin moni kehunut. Ja Sherlockista taitaa olla viimeisin kausi myös katsomatta. Tai sit käy niin, että esikoinen katsoo Late Lammasta sillä aikaa, että äiti saa imettää vauvaa rauhassa. :D

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: