Kolmen päivän mehukuuri

Jep. Kello on kohta kymmenen illalla ja hörpin paria viimeistä desiä punaista mehua, jossa on punajuurta, sitruunaa, appelsiinia, inkivääriä, vesimelonia, kurkkua ja chian siemeniä. Kuulostaako houkuttelevalta?

En tiedä mikä päähänpisto tämä taas oli, mutta luulen että se saan kiittää tästä ystävääni, joka oli pari viikkoa sitten kilpailemassa bikinifitness-kisoissa. Hän on aivan käsittämättömässä kunnossa ja itse on jotenkin lässähtänyt paikoilleen. Vaikka liikun ja syönkin ihan terveellisesti eikä ylipainoakaan ole, on olo silti monesti ruokailun jälkeen turvonnut. Olen ollut nyt reilun viikon syömättä lisättyä sokeria (siis karkit, vaaleat leivät, kakut, pullat jne.) ja ajattelin, että voisin viedä homman vielä vähän pidemmälle ja kokeilla Powaun detox-kuuria. Jos se antaisi kunnon buustin tälle sokerittomalle elämäntavalle. Tai ainakin vähäsokeriselle.

powau_3

Yksinkertaisesti sanottuna detox-kuuri auttaa kehoa poistamaan aineita, jotka ovat kertyneet kroppaan ja joiden ei välttämättä siellä tarvitsisi olla. Se antaa ruoansulatuselimistölle pienen tauon ja keho alkaa parantaa itse itseään puhdistautumalla.

Powaun kylmäpuristetut raakamehut on valmistettu käyttämällä tuoreita vihanneksia, hedelmiä, superfoodeja ja sesongin villiyrttejä. Mehukuuri on yleensä 1-5 -päiväinen, itse valitsin kolme päivää, koska yksi kuulosti liian lyhyeltä ja viisi taas hurjan pitkältä.

Kuurin aikana juodaan reilu pari litraa mehua päivässä, mehut sekä puhdistavat että antavat energiaa. Lisäksi on hyvä juoda paljon vettä, kofeiinitonta teetä ja luomukasvislientä. Ennen paaston alkua suositellaan, että vähentäisi alkoholin, lihan, viljojen ja maitotuotteiden käyttöä; itse kyllä join pari lasi viiniä vielä lauantaina.

No, miten on ensimmäinen päivä mennyt?

powau_1

Mehut kahdelle ensimmäiselle päivälle tuotiin kotiin aamulla kahdeksan aikaa. Katselin suuria pulloja, joissa oli todella värikkäitä mehuja. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että ensimmäisen kulaus vihreää puhdistusmehua sai sanomaan yök. En ole koskaan ollut vihersmoothien ystävä ja luulen, että mehu maistui vähän sellaiselle. Ja apua, mehua olisi kokonainen litra juotavana. Maistoin kokeeksi myös punaista mehua ja eipä sekään ihan heti kolahtanut. Päivän aikana analysoin hieman, että en taida pitää kurkun mausta nesteenä eikä sellerikään ole ihan vihannesten top-listallani.

Kello 11 tuli ensimmäinen ”voi jessus, en pysty tähän” -fiilis. Kello 12 alkoi maha kurnia. Toiset lähtivät lounaalle, minä kauppaan ostamaan kasvislientä. Ai että se maistuikin hyvältä. Kello 13 olin juonut kahdesta litrasta ehkä kolme desiä. Oli pakko ottaa pieni pala raakasuklaata, jota saa kuurin aikana syödä, toki maltillisesti. Yleisesti olo oli kuitenkin ihan ok, ehkä vähän väsytti ja kolmen aikaan huomasin, että kädet olivat kylmät. Tunnustelin jatkuvasti, että onko pää jo kipeä, kyllä se varmaan kohta tulee kipeäksi. Mutta ei, koko päivänä en ole kärsinyt päänsärystä, mikä oli ehkä kaikkein isoin yllätys.

Viideltä seisoin ratikkapysäkillä ja tajusin, että hei, tämähän maistuu hyvälle. Minulla meni siis kahdeksan tuntia totutella mehujen makuun. Mehua tosin oli vielä puolet jäljellä, sillä olin tietysti koko ajan juonut mehun ohella vettä ja tuntui että ei koko aikaa voi vain juoda. Huomasin myös olevani positiivisella fiiliksellä eikä enää ollut epätoivoinen ”en pysty tähän” -olo.

Illan kuoroharjoituksissa täytin pientä pulloa tasaiseen tahtiin ja mehut vähenivät isoista pulloista. Kannoin niitä kylmäpussissa mukana, töissä ne olivat jääkaapissa. En tiedä olisiko mehukuuri ylipäätään helpompi pitää vaikka lomalla, mutta lopulta päivä meni kuitenkin aika helposti. Vielä en tunne mitään sen kummempia muutoksia, joten odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä seuraavat kaksi päivää tuovat mukanaan.

 

 

2 kommenttia

  1. Jees, hienoa! Huomioi, että suklaassakin on kofeiinia. Raakasuklaassa on enemmän kofeiinia, kuin ”tavallisessa” fazerilaisessa, koska siinä on enemmän kaakaopavun matskua. Kokeile olla pari viikkoa täysin ilman kofeiinia, nollatoleranssi, tulet huomaamaan eron, olo rauhoittuu ja keho alkaa puhdistumaan. Kofeiini ei oikein ole hyvä juttu ihmisen keholle, eihän raikkaat ja railakkaat lapsetkaan juo kahvia kautta teetä ja ovat aikuisia terveempiä.

    Mehukuuri kuulostaa mielenkiintoiselta.

  2. Ai että pari viikkoa ilman suklaata :) Voishan sitä kokeillakin, en tajunnutkaan, että raakasuklaa on siinä mielessä ”pahempi” juttu..

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: