Ruusuntuoksuinen Grasse

Seuraa sarja pitkiä postauksia Ranskasta.

Grasse, tuo Ranskan hajuvesiteollisuuden keskittymä. Ihana vuoriston rinteillä sijaitseva kaupunki, jossa vierailimme reilu viikko sitten kuoron kanssa. Meidät oli kutsuttu esiintymään Grassen Expo Rose -festivaaleille, ja saimmekin laulaa kahtena päivänä täpötäysille kirkoille.

grasse_2

grasse_6

grasse_3

Expo Rose järjestettiin nyt 45. kerran; se on jokavuotinen ruusuintoilijoiden THE festivaali. Saavuimme Grasseen kolmelta iltapäivällä ja isäntäperheemme vei meidät heti tutustumaan pääfestivaalialueelle, jossa oli mm. kansainvälinen ruusunäyttely.

Koko kaupunki tuoksui ruusuille. Ei siinä mitään, että ruusuja oli tuhansittain ympäri kaupunkia, mutta että pienten katujen päällä oli johtoja, joista suihkutettiin hajuvettä. Jep. Ei välttämättä mikään päänsärkyalttiin lempimesta. Kuulemma muutamien hotellissa asuvien huoneetkin tuoksuivat ruusuille.

grasse_25

grasse_4

grasse_7

grasse_8

grasse_9

grasse_11

grasse_10

grasse_12

Kävimme festivaalikierroksen aikana muutamassa museossa, joista parfyymimuseo jäi päällimmäisenä mieleen. Siellä oli esillä mm. hajuvesipulloja ties minne menneisyyteen asti. En oikein ollut museofiiliksissä, joten kiersin sen aika nopeasti, mutta jos jaksaa tutustua museoon kunnolla, saa siellä aika hyvän käsityksen hajuvesien historiasta ja valmistamisesta. Museossa oli myös siellä täällä pisteitä, joissa pääsi haistelemaan erilaisia hajuja. En tiedä, miten kokaiini ja marihuana liittyvät hajuvesiin, mutta toki niitä piti haistaa. Oopiumi oli muuten todella kamalan hajuista.

grasse_21

grasse_22

grasse_28

grasse_13

grasse_14

grasse_15

grasse_16

grasse_17

grasse_19

grasse_20

grasse_23

Kun vihdoin yhdeksän tunnin matkustamisen ja neljän tunnin kävelyn jälkeen pääsimme isäntäperheemme talolle, oli näkymä tämä.

grasse_29

Ei paha. Ilta tosin jatkui tästä, koska meidät Grasseen kutsunut kuoro oli järjestänyt meille illallisen. Kaikki kuorolaiset olivat valmistaneet ja leiponeet herkkuja, ja pääsimme heti kokemaan grasselaisten vieraanvaraisuuden. Ilta jatkui lähes puoleenyöhön, joten sänkyyn päästyämme uni kyllä maittoi.

grasse_26

Jo ensimmäinen päivä Grassesta jätti ihanan fiiliksen. Auringonpaisteella, mukavalla isäntäperheellä ja illallisella nautitulla roseviinillä oli tässä toki varmasti oma osansa.

grasse_1

Alla kirkko, jossa esiinnyimme seuraavana päivänä.

grasse_18

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: