Voisin avautua. Mutta Taste of Helsinki.

Voisin avautua siitä, kuinka mies taas eilen kertoi käyneensä pikkutyypin kanssa vaateostoksilla ja pikkutyyppi oli ollut tosi kiltisti. Voisin avautua myös siitä, kuinka tänään lähdimme pikkutyypin kanssa kaksin lippiostoksille ja heti ensimmäisessä kaupassa alkoi huuto. Voisin avautua siitä, kuinka päiväkodissa oli unohdettu laittaa pikkutyypille vaippa ennen uloslähtöä ja niinpä minä siivosin pissalätäkköä Itiksen Polarn O. Pyretin lattialta. Onneksi olimme juuri ostaneet uudet sukat ja farkut, joten pikkutyyppi ei joutunut olemaan loppureissua märissä ja pissalta haisevissa vaatteissa. Voisin avautua myös siitä, kuinka hiestä märkä olin, kun viimein pääsimme kotiin reissulta, jonka muuttui ”käydään ostamassa sinulle se lippalakki ja vietetään kiva ilta, kun isikin lähti sinne matkalle” -ajatuksesta ”älä sitten kokeile tätä lippistä, ole sitten helteellä pipo päässä, etkö sinä nyt voinut sanoa että oli pissahätä, ei, et saa nyt pullaa, ensin syödään” -mäkätykseen. Ja mielessäni mietin, mikä hemmetti siinä on, että isin kanssa kyllä ollaan kiltisti, mutta äidille voidaan riehua ihan miten sattuu.

Voisin myös avautua siitä, kuinka pikkutyyppi päätti hammaspesun jälkeen tyynesti kaataa veden lasista lattialle ja minä tiputin lasin lattialle ottaessani sen pikkutyypiltä. Arvaatte varmaan, että ei pysynyt ehjänä.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin. On taas ”vuoden paskin mutsi” -tyyppinen olo. Mies aina ihmettelee, että miten pikkutyyppi on aina niin kiltisti hänen kanssaan. No nii-in. Mies lähti muuten viikoksi konferenssimatkalle Kiinaan. Jep. Laitoin pikkutyypin nukkumaan ilman iltalaulua, koska paska mutsi. Oli kuitenkin niin paska olo, että kävin äsken halimassa ja suukottamassa. Kaikesta huolimatta se on rakas. Kaikesta huolimatta se on vielä niin pieni, avuton. Ei se jaksa koluta vaatekauppoja. Tajuutsä, mutsi!

tasteofhelsinki_9

Avauduin. Ja sitten se viime viikkoinen Taste of Helsinki, jossa kävimme perjantai-iltana. Mies vei pikkutyypin mummolaan ja joutui Kaisaniemen konsertin ruuhkaan saapuakseen TOF:iin tunti minun jälkeeni. Olin jo kerennyt ottamaan pari skumppalasia ja maistella Berthan Nauta-tilli-kukkakaalin, Kaskiksen sokerisuolatun lohen ja savulohimoussen tilli-piimäkastikkeella sekä Matti Jämsen Pop-upin friteeratulla katajanmarjalla maustetun kanankoipi -annoksen. Kun mies saapui, seisoin Ragun jonossa ja tilasin kehuja saaneen lakritsivaahto-marinoitu fenkoli-sitruunajäätelö -jälkkärin. Sitten lisää viiniä, jonka kanssa maistui vielä Brödin savustettu härkätartar sekä viimeiseksi Sinnen kaunis tuulihattu-valkosuklaamousse-vadelmasorbetti -jälkiruoka.

Meni niin voimat avautuessa, että tässä nyt vaan kuvapläjäys perjantailta.

tasteofhelsinki_1

tasteofhelsinki_2

tasteofhelsinki_3

tasteofhelsinki_4

tasteofhelsinki_5

tasteofhelsinki_6

tasteofhelsinki_7

tasteofhelsinki_8

tasteofhelsinki_10

tasteofhelsinki_12

tasteofhelsinki_13

tasteofhelsinki_16

tasteofhelsinki_14

tasteofhelsinki_15

tasteofhelsinki_17

2 kommenttia

  1. Jos se isä ei hössötä lapsen kanssa ulkonäöstä, vaatteista ja lifestylesta niin paljon kuin sä? Se varmasti heijastuu lapsen mielentiloihinkin. Lapselle tosiaan varmaan on oleellisempaa että pysyy kuivana kuin että saa uuden hienon lippiksen :)

  2. Näinhän se on. Onneksi meidän perheessä ei kovin paljon hössötetä vaatteista ja lifestylestä, mutta tuo voi päteä kyllä varmaan joihinkin muihin perheisiin :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: