Puutarhaterassi parkkihallin ylätasanteella

Berliinin Neuköllnissä sijaitsevan Arkaden-kauppakeskuksen parkkihallin ylätasanne muuttuu kesäisin puutarhaterassiksi. Löysin paikan, kun etsin rooftop-baareja netistä, ja ajattelin, että olisi hauska käydä katsomassa sitä. Klunkerkranich-niminen paikka oli helppo löytää, kun siitä tiesi, mutta ei sinne varmastikaan vahingossa eksy.

Kattopuutarhan perustajien tavoitteena on ollut kehittää viidakkomainen keidas keskelle betonia, tuoda harmaalle ja kalsealle parkkitasanteelle pala luontoa. Siellä on ilmeisesti ennen pidetty salaisia reivejä, mutta pari vuotta sitten se muutettiin kesäkeitaaksi, jossa voi viettää leppoisaa aikaa. Näkymät ovat huikeat ja illalla ne varmasti vielä paranevat, kun kaupungin valot syttyvät.

Terassilla on käytetty paljon puuta ja avaraa tilaa, ja huikea määrä kasveja. Paikka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille, sillä aikuisten siemaillessa kylmää valkoviiniä voivat lapset leikkiä isolla hiekkalaatikolla. Klunkerkranich järjestää myös erilaisia tapahtumia, lukupiireistä konsertteihin.

Meitä ei säät tosiaankaan suosineet, mutta eihän nyt sisukkaat suomalaiset periksi anna, vaikka tuuli kiskoo hiuksia mukaansa. Täällä ollaan, kun tänne on tultu.

klunkerkranich_1

klunkerkranich_2

klunkerkranich_3

klunkerkranich_4

klunkerkranich_5

klunkerkranich_6

klunkerkranich_7

klunkerkranich_8

klunkerkranich_9

klunkerkranich_12

klunkerkranich_10

klunkerkranich_11

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: