Venetsialaisviikonloppu

Huh hellettä! Tai kiirettä. On ollut kaikenlaista säätämistä tässä viimeisen kuukauden aikana eikä paljon blogia ole kerennyt päivittelemään. Nyt tuleekin sitten muutama postaus ihan peräkkäin. Huh hellettä viittaa viikonloppuun, sillä saimme nauttia kuoroleirillä Lohjalla ihan kunnon lämmöstä. Nyt kuitenkin kuvia parin viikon takaa, jolloin mökeillä, ja ilmeisesti kaupungeissakin, vietettiin mökkikauden päättäjäisiä.

venetsialaiset_3

Venetsialaiset ovat Suomessa runsaan 100 vuoden ikäinen juhla ja sitä pidetään veneily- ja mökkikauden päättäjäisten lisäksi veden, tulen ja valon juhlana. Yleensä mökeillä näkeekin värikkäitä lyhtyjä ja kynttilöitä. Nykyään saa myös lähetellä ilotulitusraketteja, ja näimmekin jonkin mökin ilotulitusshown pimenevässä illassa.

Me lähdimme pikkutyypin kanssa (mies oli taas purjehduskisoissa) itse asiassa mökille syömään rapuja, joita löytyy ihan mökin rantavesistä. Todellista lähiruokaa siis. Mökille sattui tulemaan myös velipuoleni, joka kalasti koko illan ja vei kotiinsa pari haukea. Hauki ei ole millään lailla oma lempikalani, mutta kovasti veljeni kehui, että kyllä siitä saa oikein hyvää ruokaa, kun sen tekee oikein. No, minä tyydyin niihin rapuihin.

Lähiruokaa löytyi myös mökin marjapensaista. Punaviinimarjoja ja karviaismarjoja veinkin kotiin pakkaseen, mutta mustaherukat oli jo ehditty keräämään pois. Viereisen pellon viljat olivat vielä kovin vihreitä, ei ole tainnut kesä oikein olla suotuisa viljelijöille.

venetsialaiset_2

venetsialaiset_4

venetsialaiset_5

venetsialaiset_6

venetsialaiset_1

venetsialaiset_7

venetsialaiset_14

venetsialaiset_17

venetsialaiset_13

venetsialaiset_8

venetsialaiset_15

venetsialaiset_10

venetsialaiset_11

venetsialaiset_12

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: