Luistelukauden korkkaus

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa – teksti Lissu, kuvat Outi

Lauantai-aamu alkoi hammasta purren, sillä perheen nuorin vintiö työnsi taulu-tv:n maahan. Hetken jo ajattelin, että selvittiin säikähdyksellä, mutta sitten Pikku Kakkonen sai armottoman seepraraidotuksen ylleen. Juuri edellisenä päivänä olin todennut Outille, että pitää päästä ennen yhdeksää ulos tai pojat pistää kämpän sileäksi – meillä kun heräillään jo kuuden maissa. Kello taisi olla juuri muutaman minuutin yli yhdeksän, joten pistimme äkkiä romppeet ylle ja suuntasimme kohti Rautatieasemaa, jossa vietettiin Jääpuiston avajaisia jo kymmenettä kertaa.

jaapuisto_1

Kun saavuimme paikalle, Outi oli jo poikansa kanssa vetämässä luistimia jalkaan. Kävimme ostamassa liput (lapset 3 eur ja aikuiset 6 eur) ja luistimien sijasta päädyimme tällä erää asuntonäytöiltä tuttuihin pussisukkiin.

jaapuisto_5

Lapsille oli myös tarjolla kelkkoja, joiden avulla pystyi sukimaan täysillä ympäri rataa musiikin tahdissa.

jaapuisto_9

jaapuisto_7

Aamusta kentällä oli hyvin tilaa luistella – paikalla oli vain muutamia muita lapsiperheitä, Paula-lehmä ja turistipariskunta. Turisteja oli mielenkiintoista seurata, koska ainakin näytti siltä, että heillä oli ensimmäisen kerran luistimet jalassaan ja he auttoivat riemuissaan toinen toisiaan liukumaan eteenpäin. Jääpuistossa onkin laaja valikoima erikokoisia vuokraluistimia, jolloin ei tarvitse esim. lapsille ostaa joka vuosi uusia, jos luistelu on harvinaisempaa herkkua.

jaapuisto_6

jaapuisto_12

jaapuisto_4

Outilla oli luistimet jalassa ensimmäisen kerran n. kahdeksaan vuoteen, mutta hyvin kulki. Laji taitaa kuulua juuri siihen kategoriaan, joka lapsena iskeytyy selkärankaan pysyvästi. Itse harrastin lapsena jääbalettia ja myöhemmin yliopistoaikoina muodostelmaluistelua. Sirklaukset varmasti taipuu eteen ja taakse, mutta jostain syystä kuningasliike krokotiili on jäänyt parhaiten mieleen. Siinä toinen jalka liukuu pitkänä häntänä perässä. Harmittaa kun se jäi tällä kertaa kaivamatta naftaliinista.

jaapuisto_11

Lapset pääsivat purkamaan pahimmat energiat ja kahvilan pulla upposi punaisiin poskiin. Jääpuistossa tulee tänä talvena varmasti vierailtua useamminkin, nyt kun telkkariakaan ei tarvitse tuijotella.

jaapuisto_14

jaapuisto_13

Aikuisille vinkki: Jääpuistossa on perjantaisin After Skate, jossa on tarjolla musiikkia ja kuplivaa :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: