Joulufiilistä XMAS GARAGESTA

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa.

Pari viimeistä kuukautta on ollut aika rankkoja. Olin kipeänä melkein kuusi viikkoa. Perusflunssa, joka äityi kovaksi yskäksi. Minä kun olen sellainen ihminen, että koko ajan pitää olla jotain tekemistä, en tietenkään tajunnut jäädä kotiin lepäämään. Olin kyllä ensimmäiset kolme päivää kotona sohvalla maaten, koska ei vaan pystynyt tekemään mitään, mutta sitten pongahdinkin jo ylös ja töihin. Se oli virhe. Heikko olo jatkui ja jatkui, ja ennen kuoromme konserttia kävin lääkärissä, jolle sanoin, että nyt kaikki dropit tänne ja heti. Tuli syötyä ihan turha antibioottikuuri, joka nyt ei tietenkään mihinkään viruksen auta. Olo kuitenkin alkoi olla parempi, joten tein pitkiä päiviä ja nukuin vähän. Töissä oli projekti, joka hieman stressasi ja Pikkunorsun jouluakin piti valmistella.

xmasgarage_12

Voitte arvata mitä siitä seurasi. Tulin uudelleen kipeäksi, ennen kuin olin edes parantunut edellisestä taudista. Sain neljä päivää sairaslomaa, joista kaksi ajoittui viikonlopulle, joten oikeasti siis vain kaksi päivää (lapsen kanssa kun ei oikein tule levättyä). Ensimmäisen päivän nukuin. Toisena päivänä makasin sohvalla ja tuijotin Netflixiä. Elämä alkoi voittaa, mutta yskä ei laantunut, joten yöt olivat edelleen kamalia. Jatkoin sairaslomaa aiemmasta viisaantuneena vielä kaksi päivää. Töissä projektin vetovastuu siirrettiin viikoksi toiselle.

xmasgarage_6

Aloin parantua, mutta sitten sairastui pikkutyyppi. Viime viikko menikin miehen kanssa aamu-/iltapäivävuorotellen, ja se jos mikä tekee hyvää työprojekteille ja omalle henkiselle hyvinvoinnille. Asioihin kun pitäisi päästä keskittymään kunnolla, ei tunnin jaksoissa…

En tietä johtuuko tuosta rankasta kuudesta viikosta vai mistä, mutta sanonpa vaan, että joulukuu tuli aikas hyvään saumaan. Kynttilät tulille ja joululaulut soimaan – ennennäkemätöntä – jo marraskuussa. Jotkut sanovat olevansa jouluihmisiä, minä olen joulunodotusihminen. Onhan se itse jouluaattokin mukava, mutta joulunodotus on se minun juttuni. Mies ei välttämättä arvosta Jouluradion soimista joka päivä jouluun asti, kun vaihtoehtona olisi Bassoradio, mutta minulle joululaulut ovat tärkeä osa joulunodotusta.

xmasgarage_4

Käyn harvoin myyjäisissä tai markkinoilla, mutta joulun aikaan niissä on kiva kierrellä. Tehdessäni joulumarkkinalistausta valitsin jo valmiiksi ne, joissa aion itsekin käydä. Aloitin viime viikolla Aleksanterinkatu kolmeentoista joulukuun ajaksi avatusta My O My Storen XMAS GARAGE:sta. Hauskasti pahvilaatikoilla sisustetussa tilassa on myynnissä vaikka mitä kivaa joulupaketteihin ja miksei ihan itsellekin; erilaisia herkkuja, kirjoja, julisteita, kortteja, leluja, tekstiileitä, asusteita, joulukoristeita, kynttilöitä, saippuoita ja muita sisustusesineitä. Lisäksi tilan takaosassa on Cargon kahvila, johon voi istahtaa ostosten lomassa ja nauttia tunnelmasta.

xmasgarage_11

Kiertelin pitkään ympäri myymälää ja hypistelin tavaroita. Paikka on täynnä mitä mageimpia tuotteita. Ja vaikka kyseessä onkin design-tuotteiden myymälä, valikoimasta löytyy edullisiakin juttuja. Pahvilaatikkosisustuksen lisäksi tuotekokonaisuuksia on värikoodattu eli saman värisiä tuotteita on aseteltu lähekkäin, mikä näyttää todella kivalle.

xmasgarage_8

xmasgarage_2

Jotain löysin minäkin joulupaketteihin, mutta erityisesti huomioni kiinnitti Zünyn hauskat nahkaiset eläimet, joita voi käyttää vaikka paperipainona tai ovistopparina. Tanskalaisen Simply Chocolaten suklaarasioiden ulkoasu on mukavan erilainen verrattuna perinteisiin suklaarasioihin ja samaan sarjaan pääsee englantilaiset Archivist Pressin neliönmuotoiset tulitikkurasiat.

xmasgarage_10

xmasgarage_3

xmasgarage_9

xmasgarage_14

Rewined-viinipullokynttilöiden luona viivyin luultavasti pisimpään. Käsintehdyt kierrätyspulloihin valmistetut kynttilät vaan näyttivät niin hienoilta. En ole mikään tuoksukynttilöiden ystävä, mutta ulkonäöllisesti kynttilät ja niiden paketit olivat niin omaa tyyliäni.

Koko lista paikalla olevista tuotemerkeistä löytyy XMAS GARAGEN Facebook-sivuilta. Kannattaa käydä, vaikka ei mitään ostaisikaan. Ihan vaan inspiksen takia.

XMAS GARAGE 20.11.- 23.12.2015
Aleksanterinkatu 13, Helsinki
ma-pe 11-19, la 10-18, su 12-18

xmasgarage_13

xmasgarage_15

xmasgarage_16

xmasgarage_7

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: