Sibeliuksen syntymäpäivä

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa.

Tänään on Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivä. Sibeliusta juhlitaan ympäri Suomea erilaisissa tapahtumissa. Itse olen fanittanut Sibeliuksen musiikkia pitkään. Jo nuorena kuuntelin paljon klassista musiikkia, mutta varsinkin viime vuosina Sibelius on soinut Spotifyssa usein. Musiikki on ollut minulle aina hyvin tärkeä osa elämää ja siksi valitsinkin häidemme musiikin tarkkaan. Poistumismarssiksi halusin Karelia Suiten ensimmäisen osan, Intermezzon. Se on vaan niin hieno. Uruilla soitettuna se ei tietenkään ole samanlainen kuin sinfoniaorkesterin kanssa, mutta kyllä ne urutkin saivat kylmänväreet aikaiseksi. Oli muuten urkurille ensimmäinen kerta, kun hän soitti kyseisen sävellyksen.

Sibeliuksen musiikissa on jotakin karun suomalaista, luonto soi mielestäni niissä usein. Karelia Suiten lisäksi Kullervo sinfonian ensimmäinen osa Allegro moderato kuuluu Spotifyn Sibelius-listani kuunnelluimpiin kappaleisiin. Sibelius sävelsi myös paljon yksinlauluja, joita olen itsekin laulunut vuosien varrella.

Tiesittekö muuten, että Kallion kirkon kellot soittavat Jean Sibeliuksen sävelmää joka päivä klo 12 ja 18?

Jos siellä ruudun takana on tänään Helsingin keskustassa kulkijoita, niin kannattaa suunnata klo 12 Senaatintorille. Silloin kajahtaa Sibeliuksen Finlandia-hymni neliäänisenä kuorosovituksena (yli 500 kuorolaista), ja mukaan saa mennä laulamaan. Minä joudun harmillisesti olemaan töissä, mutta onneksi laulu lähetetään suorana Ylen sivuilla.

kauniainen

Yllä oleva kuva on sunnuntailta, kun pienet laulusuzukilaiset kävivät esiintymässä Kaunialan sairaalassa sotaveteraaneille. Ohjelmassa oli tottakai myös Sibeliusta.

Sibeliuksen kuva: Sibelius150.org

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: