Haastattelussa Cilla

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tunnun haluavan arkeen pientä luksusta. Se voi olla ex-tempore viinilasillinen kivassa kahvilassa tai kaapista yllättäen löytyvä suklaalevy. Tai sitten se on tuoksu, joka saa kerta toisensa jälkeen hengittämään pari kertaa syvempään, jotta tuoksu kestäisi mahdollisimman kauan.

Meillä on sellainen tuoksu kylpyhuoneessa ja aina kun pesen käteni, sen ihana tuoksu tuntuu nenässä. Minulla on ärsyttävän hyvä hajuaisti ja haistan ihan käsittämättömiä tuoksuja. Mies aina pyörittelee päätään, kun sanon, että täällä haisee se ja se. ”Etkö todellakaan haista mitään?” ”No en.”

cillas_8

Pesen käteni nykyään Cilla’sin KÄSI 01 seetripuu-salvia -käsisaippualla, joka valmistetaan tuulivoimalla ja sisältää vain biohajoavia raaka-aineita. Toisen Cilla’s KÄSI 02 -käsisaippuan tuoksuna on bergamot-sitruuna, joka sekin on oikein hyvä, mutta tuosta seetripuu-salviasta on tullut suosikkini. Se tuoksuu puulle ja metsälle, lapsuudelle. Se on vaan niin ihana. Käsisaippuoihin ei ole lisätty synteettisiä väri- tai tuoksuaineita vaan tuoksut tulevat puhtaista eteerisistä öljyistä. Käsisaippuat ovat osa Cilla’s-tuoteperhettä, johon kuuluu myös tiskiaine ja tiskirätti, sekin tietysti biohajoava.

Itse olen hankkinut käsisaippuani Cilla’s-putiikista Viipurinkadulta, aivan Linnanmäen kupeesta. Tuoteperheen ja putiikin omistaja Cilla on kertakaikkisen mukava ihminen ja hakiessani täydennystä käsisaippuapullooni, halusinkin hieman kysellä häneltä tarkemmin oman tuoteperheen kehittämisestä.

cillas_16

O: Mistä syntyi idea oman tuoteperheen kehittämiseen?

C: Kauppiaana olin myynyt useita ulkomaisia sisustuksellisia ja ekologisia pesuainesarjoja ja tuskaillut niiden pitkiä toimitusaikoja ja saatavuusongelmien kanssa. Suomen pitkittyneessä talousahdingossa korostui entisestään Suomessa tekemisen tärkeys. Kotimaisia kivoja sarjoja oli kyllä olemassa, mutta kaipasin hieman sofistikoituneempia ja aidompia tuoksuja mansikka ja vaahtokarkki -tyyppisten tuoksujen rinnalle. Halusin tuoksujen myös vaikuttavan aromaterapian tavoin mieleen tuoksuaistin kutkuttelun lisäksi.

O: Kerro hieman suunnittelu- ja tuotantoprosessista. Kuinka kauan vei, että ideasta syntyi konkreettinen tuote?

C: Koko idea lähti rakentumaan, kun löysin perhetutun suosituksella hyvän alihankkijan/yhteistyökumppanin. Konsepti oli jo pitkään hahmottunut mielessäni ja varsinainen tuotekehitys oli helppo aloittaa siltä pohjalta. Ensimmäisistä tapaamisista kesti noin puolivuotta ensimmäisen tuotantoerän tekemiseen. Tuotekehityksen lisäksi aikaa vei oikean pakkauksen (pullot ja pumput) löytäminen sekä etikettimaailman rakentaminen.

cillas_19-1

O: Miten valitsit tuotteille tuoksut? Voitko kertoa hieman tarkemmin suosikkituoksuni seetripuu-salvian valinnasta? 

C: Olen aina rakastanut ylellisiä puhtaita tuoksuja ja sitä tunnetta, kun käsienpesusta tai suikussa käymisestä jää ihana tuoksu huoneeseen ja iholle. Ihanaa, että pidät seetripuu-salvian tuoksusta. Se ei ollut itsestään selvyys ensimmäiseksi käsisaippuan tuoksupariksi. Seetripuu on ollut Suomessa aikaisemmin lähinnä koimyrkkynä käytössä (pula-ajan Suoemessa ei ollut varaa käyttää eteerisiä öljyjä kuin tiukkaan tarpeeseen :)). Se on kuitenkin Keski- ja Etelä-Euroopassa arvostettu eteerinen öljy. Pidän kovasti sen puhtaan raikkaasta tuoksusta, jossa on kuitenkin esimerkiksi piparminttuun nähden syyvyyttä ja täyteläistä luonnetta. Seetripuun metsäinen pihkaisuus tuntuu vetoavan meihin suomalaisiin erityisen hyvin. Salvia puolestaan tuo hieman makeutta (käyttämämme salvialajike on hieman makea) ja raikastaa juurevaa seetripuun tuoksua yrttisellä nuotilla.

O: Miten Cilla’sin tuotteet eroavat muista markkinoilla olevista tuotteista? Mikä tekee niistä kilpailukykyisen tuotteen?

C: Olemme tehneet tuottekehityksessä kovasti töitä sen eteen, etteivät ne olisi pelkkiä saippuoita vaan kokonaisvaltaisempia hyvän mielen kodintuotteita. Puhummekin tuotteista holistisina kodin tuotteina, mikä tarkoittaa juurikin tuotteiden aistinautintoa tuovia ja tarkkaan harkittuja tuoksukoostumuksia, mahdollisimman hyviä ja puhtaita raaka-ainekoostumuksia, ekologista tuotantoa sekä kauniita pakkauksia. Uskon näistä syntyvän menestystekijämme kilpailijoihin nähden.

cillas_7

O: Minkälaisia tulevaisuuden suunnittelmia sinulla on tuoteperheen osalta?

C: Työstämme parhaillaan useampaa uutta tuotetta keväälle 2015. Tarkoituksena on tuoda maltillisesti ja kokonaisuuteen sopien uusia hyvän mielen kodintuoteita Cilla’s perheeseen. Viipurinkadun putiikki Helsingissä toimii testilaboratoriona uusille tuotteille ja asiakkaamme pääsevät siellä usein osallistumaan tuotekehitystyöhön. Kerromme uutuuksista lisää pian vuoden vaihteen jälkeen.

O: Kiitos Cilla. Haluaisitko vielä lähettää terveiset lukijoillemme? 

C: Toivotamme rauhallista ja ihanan tuoksuista joulua kaikille Kaupunkininjojen lukijoille, eläköön kotimaiset ilmiöt ja mielenkiintoiset tuotteet!

Jos siis kaipaat kotiisi kotimaisia, ekologisia ja hyvältä tuoksuvia tuotteita, suosittelen poikkeamaan Cilla’sissa. Putiikista löytyy myös paljon muuta ihanaa vaikkapa joulupaketteihin. Jos haluat mieluummin hankkia tuotteita suoraan kotisohvalta, sekin onnistuu verkkokauppasta.

Koska Cillan17 putiikki on niin inspiroiva, oli pakko taas kuvata kamera täyteen :)

cillas_1

cillas_3

cillas_12

cillas_10

cillas_9

cillas_4

cillas_5

cillas_17

cillas_14

cillas_15

cillas_18

cillas_11

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: