Kalamaja – Tallinnan pikku-Berliini

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa – teksti Lissu, kuvat Outi

Hyppäsimme Outin kanssa maanantai-iltana Tallinnan paattiin ja heti seuraavana päivänä suhailimme taksilla (noin 5 min. keskustasta) keskelle hiukka ränsistynyttä puutaloaluetta, Kalamajaa. Ennen alue tunnettiin Tallinnan tärkeimpänä kalasatamana, sitten sen valloitti hipsterit, ja nyt sinne uskaltaa mennä jo meikäläinenkin.

fabrik_1

Kävimme lounaalla paikallisten suosimassa Fabrikissa, joka ansaitsee kyllä paikkansa yhtenä Viron vuoden 2016 parhaana ravintolana. Loft-tyylisessä ravintolassa palvelu pelasi ja ruoka oli erinomaista. Hinnat olivat ydinkeskustaan nähden huokeita. Pääruoka (Seesami-kanaa ja kurkkunuudelia), lasi viiniä sekä jälkiruoka (Brita-kakku) teellä höystettynä maksoi yhteensä 16,10 euroa. Outi ihastui täysin hassuihin teesihteihin.

Ravintolan lisäksi tilasta löytyy kakkutaivas, sillä vitriineistä sai ostaa mukaansa mitä herkullisemman näköisiä leivonnaisia, ihan pilkkahintaan.

fabrik_2

fabrik_3

fabrik_4

fabrik_5
fabrik_6

Värikkäiden puutalojen, tyylikkään Fabrikin ja monien muiden pikkuravintoloiden lisäksi alueella on iso tiilinen teollisuuskompleksi Telliskivi Loomelinnak, jonne syntyy jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia ravintoloita sekä pieniä design-putiikkeja.

Iskukohteitamme oli tällä kerralla vintage-mekkoja ja design-löytöjä yhdistelevä Les Petites, sisustuskauppa Homeart ja lastenvaatekauppa Nona. Mukaan tarttui muutama koru ja Woolishin ihanan pehmeä villatakki. Outi löysi liettulaisen Wind&Mossin mekon sekä pojalleen Dadamoran söpön pöllöpaidan. Dadamoran simppelit väritykset ja printit iskevät täysillä myös omaan makuuni, mutta poikien vaatekaappi on jo täyteen ladattu.

lespetites_1

telliskivi_7

Blogin ensimmäiset asukuvat. Outi kommentoi, että tähänkö sitä on nyt tultu; otetaan itsestä kuvia sovituskopissa :)

telliskivi_1

telliskivi_0

telliskivi_2

Loppuun koluttu Tallinna sai Kalamajasta ehdottomasti uutta pontta ja viimeistään kesällä pitää päästä takaisin, koska Outin mukaan ”alueella on Berliini-fiilis terasseineen”. Testilistalla on ainakin F-Hoone, Frenchy ja Kivi Paper Kaarid.

telliskivi_4

telliskivi_5

telliskivi_6

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: