Lux Helsinki

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa

Valofestivaali Lux Helsinki sai lauantai-iltana ihmiset liikkeelle. Mietin jo etukäteen, että kannattaako edes yrittää lähteä kaupungille, mutta aikaisempina päivinä oli niin kova pakkanen, ettei oikein houkutellut lähteä ulos. Saapuessamme Tuomiokirkolle, kohtasimme ihmismassan, joka valui Ateneumilta Senaatintorin kautta Sofiankadulle.

luxhelsinki_1

luxhelsinki_2

Onneksi väkijoukko eteni suht sujuvasti. Silti, vietimme melkein kolme tuntia katsellen hienoja valotaideteoksia. Tosin iso aika meni Annantalossa jonottaessa ja välillä oli pakko käydä kaakaolla, koska pikkutyypille tuli kova nälkä, ja oli ulkona kuitenkin reilu kymmenen astetta pakkasta.

Hienoimmat teokset olivat mielestäni Alexander Reichsteinin He olivat täällä, Kari Kolan Color Park sekä Caitlind r.c. Brownin & Wayne Garrettin CLOUD. He olivat täällä herättää Torikortteleissa aikoinaan asuneet ihmiset eloon, mutta Sofiakadulla oli kyllä niin kova tungos, että ihan ei ehkä päässyt entisajan tunnelmaan. Color Parkissa soinut ambient-tyylinen musiikki toi todella mystisen tunnelman keskelle Ruttopuistoa ja kuudestatuhannesta hehkulampusta koostuva Cloud oli vain tosi siisti.

luxhelsinki_3

luxhelsinki_4

luxhelsinki_5

luxhelsinki_6

He olivat täällä

Tunnelma kävelyreitin varrella oli välillä todella hieno ja täytyy sanoa, että kyllä Helsinki on kaunis lumisateessa.

luxhelsinki_8

luxhelsinki_9

luxhelsinki_10

On mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, koska ne selvästi saavat ihmiset liikkeelle. Pitää vain itse muistaa jatkossa valita päiväksi joku muu kuin lauantai, sillä nyt jäi muutamia mielenkiintoisia teoksia näkemättä liian pitkien jonojen takia.

Lux Helsinki on vielä tänään klo 17-22. Kannattaa käydä fiilistelemässä tunnelmaa, jos vain mahdollista.

luxhelsinki_11

luxhelsinki_12

luxhelsinki_13

luxhelsinki_14

luxhelsinki_15

luxhelsinki_16

luxhelsinki_17

luxhelsinki_18

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: