Mitä jos autot olisivat äitejä?

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa

Pari viikkoa sitten valokuvaaja Viktorija Pashuta julkaisi kuvia tuoreimmasta potretti-projektistaan ”What if Cars Were SUPERMODELS?”.  Projektissa Pashuta kuvasi 12 supermallia, jotka pukeutumisellaan ja eläytymisellään ilmensivät eri automerkkejä aina Kiasta Ferrariin. Projekti oli sen verran mahtava, että aloimme pohtia miltä tutut automerkit näyttäisivät supermallien sijasta näin ruuhkavuosissa rimpuilevien äitien näkövinkkelistä. Vähemmän tosissaan napatut kuvat puhukoot puolestaan :)

lada

Ladassa yhdistyy etelän lämmin temperamentti ja avaruusteknologian taitajien kylmä järki. Lada on todellinen perheauto. Siinä on lämmitettävä takalasi, läpivirtaustuuletus, niskatuet ja peruutusvalot. Ladalla pääsee paikasta a paikkaan b, eikä vettä sada nenään – mitä sitä muuta tarvitsee. Ladalla on turvallista ajaa, koska sen perässä ei suostu kukaan ajamaan vaan on mentävä ohi. Ja menköön vaan! Ladan viehätys on sinä, että sillä voi ajella, siis tosissaan ajaa. Lisäksi varaosat on halpoja. Lada on aina iloinen ja osaa nauraa itselleen. Nykynuoret ajattelevat, että Lada ei ole auto, vaan traktori, mutta on se ainakin halpa ja lujaa Lada-laatua. Ladan omistajan ei tarvitse olla sielultaan punainen, mutta kuitenkin erilainen, sellainen, joka tulee Ladan kanssa toimeen. Tärkeintä on, että tuntuu ladaistilta. Lada – aina lähtee!

kupla

Volkswagen Kupla on kaiken kansan tilaihme. Se pystyy ottamaan suojiinsa sekä miehen että kolme lasta. Kuplan huippunopeus ei ole kovin suuri, koska se haluaa olla turvallinen ja iloinen perheauto. Se pystyy kuitenkin ajamaan omaa huippunopeuttaan jopa tunteja ilman pelkoa ylikuumenemista. Kuplan hinta on yllättävän pieni verrattuna siihen, mitä kaikkea se joutuu kokemaan ja näkemään. Kuplassa on tukevat puskurit ja sen etuosa on varustettu isolla tavaratilalla. Sen erillinen vaihdettava kori antaa mahdollisuuden nopeaankin ulkomuodon muutokseen – perheautosta juhlavaan avoautoon. Koska autojenkin pitää uudistua, on Kuplasta tehty parannettu, kauniimpi versio. Vanha kupla ei ihan arvosta tätä muutosta.

lamborghini

Lamborghini tuo moottoriurheilun tunnelman normaaleille teille. Se on yksi maailman suorituskykyisimmistä autoista. Autossa on iso manuaalisesti säädettävä takaspoileri, joka lisää dynaamista kuormaa. Siinä on myös kilpa-autoista tuttu irroitettava konepelti pikalukituksilla. Auton kevyt kokonaispaino on saavutettu runsaalla hiilikuidun käytöllä. Uusissa malleissa myös sisustusta on viilattu ylellisemmäksi ja muoviosia on korvattu mm. nahalla. Lamborghinia on kritisoitu siitä, että se muistuttaa liikaa saman konsernin Audi R8:aa, mutta Lamborghini tietää kyllä paikkansa. Superautoksikin kutsuttu Lamborghini on pitkään ollut haluttu auto keräilijöiden keskuudessa.

limusiini

Limusiini on pitkä loistoauto, joka on aina valmis erilaisiin, hankaliinkin tilanteisiin. Hyvä limusiini tarjoaa käyttäjälleen jääkaapin, television, kiipeilytelineen, leikkialueen ja jätskibaarin. Limusiinin penkit ovat tarpeeksi pehmeät hyppimistä ja nukkumista varten, ja se toimii niin juhla-autona kuin arki-iltojen viihdyttäjänä. Se voi muuntautua käyttäjänsä vaatimuksesta myös esimerkiksi majaksi, ja temmeltäville matkustajille se tarjoaa yleensä erinomaiset juhlat.

audi-1

Audi A6 tarjoaa mukavaa jykevyyttä sievässä kuoressa. Vakuuttavuuden elementit muodostuvat materiaaleista, väreistä ja designistä. Kunnon lisävarusteilla Audista saa irti urheiluautomaisen suorityskyvyn ja yllättävän taloudellisuuden. A6 on varsinainen tilaihme, jolla isommankin perheen reissut taittuvat miellyttävästi. Perävaunun vedossa auton edut ovat ehdottomat. Se vetää vakaasti ja turvallisesti perässään isompaakin asuntovaunua, ja liikkeelle lähdöt jyrkissäkin mäissä sujuvat vaivattomasti. Kiihdyttäessä Audi irtoaa viivalta eleettömästi, mutta niin nopeasti, että varomattomalla pää saattaa heilahtaa vasten niskatukea. Tärkeämpää kuitenkin on, että kaasun voi polkaista huoletta pohjaan, vaikka tie olisi kovin mutkallakin. Jousituksessa riittää kantavuutta vähän rajumpaakin menoon. Audi A6 on lajinsa puhdasverinen edustaja. Se antaa ulospäin hillityn kuvan itsestään, mutta pinnan alla kytee sopiva tuli.

rollsroyce-1

Rolls-Royce Phantom on arvostettu, hienostunut ja täynnä pieniä muokattavia yksityiskohtia. Se on syntynyt halusta rakentaa maailman paras auto, ja se pyrkii täydellisyyteen kaikessa mitä se tekee. Sillä on voimakas viritys ja upeat mittasuhteet. Sen kokonaispaino on kevyen puolella, mutta se on silti erittäin luja ja kestävä. Moottorissa on rajattomasti voimaa, joten se pystyy mihin vain. Upeinta ovat kuitenkin ne pienet henkilökohtaiset ominaisuudet, joita muokkaamalla auto muuntautuu juuri sellaiseksi kuin käyttäjä itse haluaa.

Millainen sinun autosi olisi?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: