Äitiyspakkaus vuosimallia 2016

Julkaistu alunperin Kaupunkininjoissa

Jotain siinä on. Kun pitää tilaa vievä makuupussi hellästi taitella laatikkoon ja hukassa olevasta puisesta harjasta meinaa tulla kotona riita (onneksi se harja löytyi). Tai kun pehmustaa valkoisen pahvilaatikon ja vuoraa sen kauniilla kankaalla. Mutta siinä pikkutyyppi nukkui ensimmäiset viikot, sillä siihenhän laatikko on alunperin tarkoitettu.

aitiyspakkaus1

Äitiyspakkaus. Tuo ilmainen, ainutlaatuinen avustus, jonka lähes kaikki ensisynnyttäjät valitsevat. Äitiyspakkauksen sisältö uudistuu joka vuosi (tuotevalikoima tosin säilyy suht samana) ja vaatteiden värejä on tuotu vuosi vuodelta neutraalimpaan suuntaan. Varsinkin oman pakkaukseni värivalikoima oli hyvin, noh, vaaleankeltavihreä, paljon ei iloisia värejä löytynyt. Minua hieman harmitti, että vuoden 2011 pakkauksia oli vielä jäljellä, sillä siksi minulta jäi saamatta uusi vuoden 2012 pakkaus, jonka laatikko oli ensi kertaa jotain muuta kuin Kelan logolla varustettu. Mutta tylsästä pakkauksen ilmeestä huolimatta sen avaamisessa oli jotakin epätodellista. Ehkä niiden pienten vaatteiden näkemiseen jotenkin konkretisoitua se, että hei, ihan oikeasti meillä on kohta tässä vieressä pieni ihminen.

aitiyspakkaus0

Käytin jonkun verran pakkauksen vaatteita, mutta eniten käytössä olivat makuupussi, kevyt toppapuku, harja, kynsisakset ja kylpypyyhe. Osaan tuotteisiin ja vaatteisiin sain aikaiseksi tunnesiteen, osan laitoin jossakin vaiheessa hyvään kiertoon Vauvakassikeräykseen. Kylpypyyhe on edelleen käytössä, mutta sen voisi kyllä heittää menemään, koska ei se enää kovin hyvässä kunnossa ole. Mutta se tunnearvo.

aitiyspakkaus5

Omasta tai veljeni pakkauksesta on tallessa värikäs puuhelistin. Vuonna 1976 makuupussina oli vihreä-valkoinen kukkakuosinen pussi, jossa äitini kantoi minut sairaalasta pois. Harmillisesti itsestäni ei ole tuollaista sairaalan edessä otettua kuvaa. Pikkutyyppi ei tosin poistunut sairaalasta äitiyspakkauksen vaatteissa vaan päällä oli Seppälän Baby-malliston vaatteet.

aitiyspakkaus3

aitiyspakkaus2

Vuoden 2016 äitiyspakkauksessa on kivoja kuoseja, ja varsinkin makuupussi on ihana. Toppahaalari on taas kaliiperia ”oi miksi”, mutta ruskea kevyt toppapuku näyttää kivalle. Kuumemittari ja nännivoide ovat tervetulleita uudistuksia. Ihovoiteen syrjäyttänyt talkki on jännä juttu, itselleni ei koskaan edes tullut mieleen talkin käyttö, mutta ilmeisesti sille on vielä tarve.

Vaikka vaatteiden kuosit aina saavatkin aikaan kommentteja erilaisilla foorumeilla, äitiyspakkaus on upea etuus, josta me suomalaiset saamme olla ylpeitä. Ja hei, tänä vuonna voi pakkauksen vaatteet värittää juuri sellaiseksi kuin haluaa.

aitiyspakkaus6-1

——–

Kela järjestää uuden äitiyspakkauksen lanseeraamisen kunniaksi Instagram-kisan, jonka tarkoituksena on aktivoida suomalaiset muistelemaan äitiyspakkausmuistojaan menneiltä vuosilta ja vuosikymmeniltä.

Jaa kuva äitiyspakkausmuistostasi Instagramissa tunnisteilla #äitiyspakkausmuisto ja @kela_fpa. Kela arpoo kilpailujakson 4.3.–17.4.2016  aikana lapsiystävällisiä palkintoja kaikkien kuvia jakaneiden kesken. Huomioithan, että Instagram-tilisi tulee olla avoin.

Pakkauksen tuotekuvat: Kela / Annika Söderblom

———

Hyvää naistenpäivää ihanat naiset!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: